Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Vitvaror, badrum och toalett ingår inte. Mimer kommer att byta dem med jämna mellanrum även i fortsättningen.

Plusval – Välj golv, väggar och köksluckor

En av grundtankarna med Plusval är att du ska kunna skapa ett personligt hem. I Plusvalskonceptet ingår golv, snickerier (inklusive köksluckor), väggar och tak – med många olika valmöjligheter. Vitvaror, badrum och toalett ingår inte som Plusval.

Observera att din lägenhet kan ha ett underhållssystem som kallas FLU, Företagsstyrt lägenhetsunderhåll. Då står Mimer för underhållet av din lägenhet och du kan inte göra Plusval. Läs mer på sidan ”Lägenhetens underhåll”.

Lägenhetens underhåll

Se vår utställning på Kundcenter

Vi har ett brett sortiment av färg, golv, köksluckor och tapeter att välja mellan. Kom gärna in till vårt kundcenter för att bläddra i tapetkataloger och låta dig inspireras. Här får du hjälp av våra kundvärdar.

Kontakta kundcenter för att boka en tid.

Tapeter och färger

De kollektioner som ingår i vårt sortiment just nu är:

Borosan Bas 2023 och ett urval med 12 st väggfärger

Golv

I Plusvalsbutiken kan du välja bland olika designer av parkett- och linoleumgolv. Plastmatta och laminat använder vi inte av miljö- och hållbarhetsskäl.

Om du redan har parkett i din lägenhet, slipar vi den hellre än byter till en ny. Går det inte att slipa parketten får du i stället ett helt nytt parkettgolv, till priset av en slipning. Har du ett befintligt parkettgolv väljer du därför alltid slipning när du beställer. Det blir billigare för dig.

Av tekniska skäl går det tyvärr inte att sätta in parkettgolv i alla kök. Det behöver exempelvis finnas utrymme att lägga in golv under kylskåp utan att montera ner överskåp.

Köksluckor

Du kan välja om du vill få skåpstommarna målade utvändigt när du beställer köksluckor. Det gäller inte om du har skåpstommar i massivt trä.

  • Handtag och bänkskivor ingår i priset. Vi har ett stort urval av kökshandtag.
  • Om du har målade skåpstommar rekommenderar vi att måla om dem när du byter köksluckor.
  • Du kan piffa till köket ännu mer genom att beställa nytt kakel som Tillval.

Ta gärna hjälp av Köksväljaren. Här kan du testa dig fram digitalt och få en bild hur luckorna kommer se ut när de är på plats. Du kan även välja bland olika bänkskivor och handtag.

Köksväljaren – här kan du själv testa hur det kommer att se ut