Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

En trevlig utemiljö kan betyda mycket, både för ditt välmående och din trygghet. Därför har vi Gröna Mimer som ger dig som bor hos oss möjlighet att odla i krukor, rabatter och pallkragar.

Vi står för frön, blommor, jord och annat som behövs. Du som hyresgäst planerar, planterar och sköter om växterna, på egen hand eller tillsammans med dina grannar.

Alla kan vara med

Gröna Mimer är till för att du ska trivas hos oss, du behöver inte vara van odlare eller kunna en massa om växter. Du kan börja i liten skala och utvidga efter hand. Du kan odla i pallkrage, kruka eller i en liten rabatt. Som Gröna Mimer-deltagare får du frön, blommor, jord och annat som behövs för att lyckas med din odling.

Gå med i Gröna Mimer

Om du vill gå med i Gröna Mimer, gör en serviceanmälan via Mina sidor eller ring 021-39 70 00. Därefter kontaktar kvartersvärden dig.

Alla ska kunna njuta av det du odlar

Alla Gröna Mimerodlingar ska finnas där andra hyresgäster kan njuta av dem. Du får inte ha en Gröna Mimerrabatt på din privata uteplats eller balkong. Självklart är det fint om det blommar där, men det får du som boende bekosta själv.

Har du tröttnat? Hör av dig till oss

Om du så småningom inte längre orkar med ditt Gröna Mimer-projekt hör du bara av dig till vårt kundcenter och gör en serviceanmälan. Då tar vi bort dig från vårt Gröna Mimer-register.

Vi sköter de gemensamma rabatterna

Vi sköter förstås om den gemensamma utemiljön som inte är Gröna Mimer.

Frågor och synpunkter kring Gröna Mimer

Om det gäller att köpa in växter eller övrigt till din odling gör du en serviceanmälan, så hjälper din kvartersvärd dig.

Har du konkreta trädgårdsfrågor eller vill tipsa om saker som rör din Gröna Mimerodling kontaktar du våra trädgårdsmästare Annica eller Marie. Säkrast är att mejla på gronamimer@mimer.nu, men om du hellre vill ringa kan du göra det på 021-39 70 23.

Hyresgäster med gröna fingrar

På Jakobsbergsgatan är alla grannar med i Gröna Mimerprojektet på ett eller annat sätt. Johannes Wätterbäck och Theres Lundén, två av våra Gröna Mimerdeltagare, har även en blogg där de bland annat regelbundet skriver om vårt samarbete. Johannes och Theres blogg: farbrorgron.blogspot.se

Våra trädgårdsmästare

På Mimer har vi två egna trädgårdsmästare, Annica och Marie, och en landskapsarkitekt, Maria. De arbetar med allt som rör vår utemiljö.

Porträtt på Annica Svanbom Pettersson
Trädgårdsmästare Annica

Trädgårdsmästare Marie

Landskapsarkitekt Maria