Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Här får du svar på dina frågor kring köpoängen. Dina köpoäng är personliga och kan inte överlåtas till någon annan eller slås ihop.

Vad är köpoäng?

Du börjar samla köpoäng från och med den dag du registrerar dig som bostadssökande hos oss. Du får 1 köpoäng per dag, och ju fler poäng du har desto större är din chans att få erbjudande om bostad. Du kan alltid logga in på Mina sidor och se dina aktuella köpoäng.

Dina köpoäng är personliga och kan inte överlåtas eller slås ihop med någon annans.

När du tackar ja till ett kontrakt nollställs dina köpoäng och din ansökan (gäller även vid direktbyte inom Mimer).

Nu tar vi bort möjligheten att stå som Medsökande

Från och med 9 januari kan du inte längre söka lägenhet tillsammans med en medsökande. Vi har tagit bort kopplingen mellan de konton som varit medsökande, så alla har nu separata ansökningar. Om du och din partner båda står på kontraktet idag kommer ni göra det även i fortsättningen.

Vad händer med mina köpoäng?

Du behåller de köpoäng du samlat på dig. Vi har delat på era ansökningar och var och en kommer få köpoängen från den dagen ni registrerade er eller tackade ja till en ny lägenhet. Exempel:

  1. Bostadssökarna Kalle och Adam registrerade sig samtidigt och ställde sig som medsökande direkt. När vi separerat deras ansökningar kommer båda ha lika många poäng, eftersom de stått i vår kö lika längre.
  2. Samir ställde sig i kö i mars 2017. I januari 2020 registrerade sig hans sambo Emma och ställde sig som medsökande. När vi separerat deras poäng kommer Samir ha fler poäng än Emma, eftersom han stått längre i kön. Hans poäng räknas från mars 2017 och hennes från januari 2020.

På Mina sidor har personer som varit medsökande tidigare sett den högsta köpoängen. Det gör att den personen med kortare kötid kommer få en ny, lägre köpoäng.

Det är även viktigt att du kommer ihåg att logga in på Mina sidor var tolfte månad för att behålla dina köpoäng även i fortsättningen.

Vad händer vid skilsmässa eller dödsfall?

Vid en skilsmässa/separation/dödsfall kan personen som inte står på kontraktet ändå ta över lägenheten genom att ansöka om en överlåtelse hos Mimer.

Varför tar ni bort medsökande?

För att kunna utveckla Mina sidor och uthyrningen åt det håll vi vill, behöver vi ändra hur vi hanterar uthyrningen idag. Men allt vi gör är för att i slutändan bli bättre för dig som sökande och hyresgäst.

Du måste logga in för att behålla dina köpoäng

För att behålla dina köpoäng måste du logga in på Mina sidor en gång var tolfte månad. Det är ditt ansvar att hålla koll på din ansökan och när det ska göras, men vi brukar skicka ut en påminnelse till din registrerade mejladress när det börjar närma sig ett år.

Uppdatera dina kontaktuppgifter

Se till att alltid ha aktuella kontaktuppgifter registrerade på Mina sidor, så att du kan få viktiga utskick.

Så här gör du:

  1. Logga in på Mina Sidor
  2. Klicka på ”Min profil” och sedan ”Uppdatera uppgifter”.
  3. Kontrollera att dina uppgifter stämmer.
  4. Klicka på Spara om du ändrar något i din ansökan.