Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Vi vill att du och dina grannar ska trivas i lägenheten och på gården, och trivas med oss som jobbar på Mimer. Vi ger dig gärna stöd och råd, och vill göra allt för att uppfylla vårt löfte till dig: En bra dag börjar hemma.

Du och dina grannar har också ansvar för lägenheterna, huset och trivseln. Här kan du läsa reglerna för huset, gården och tvättstugan. Bland annat ska du anmäla direkt om något är trasigt. Du får också råd om hur du sköter om huset och din lägenhet.

Gör det själv-filmer

Mycket kan – och ska – du göra själv hemma. Bland annat rensa avloppet, byta säkringar och ta hand om vitvarorna. Svårt? I så fall, kolla våra enkla instruktionsfilmer. Efter det kommer du att vara proffs. Filmerna finns textade på svenska, engelska, arabiska och somaliska. Du väljer språk genom att först klicka på fyrkanten [ ] så att du får helskärm. Klicka sedan på kugghjulet och därefter “Undertexter”.

Texten "Gör det själv - hur enkelt som helst" och en lila pil - klicka på bilden för att se alla filmer
Klicka på bilden för att se alla filmer.
En kille pekar ner mot högra hörnet i bilden, mot kugghjulet i videon. Genom att klicka där kan man välja språk: arabiska, engelska, somaliska eller svenska
Klicka längst ner till höger i filmen för att välja språk för textningen.

Vi har även en sida med tips på hur du sköter om din lägenhet på bästa sätt.

Sköt om din lägenhet

Kundcenter hjälper dig med alla typer av frågor

I alla frågor som rör ditt boende, kontakta kundcenter. De hjälper dig om du har frågor, funderingar och idéer.

Om något är trasigt i din lägenhet eller om du vill komma i kontakt med din kvartersvärd, gör en serviceanmälan.

Goda grannar – respektera och hjälp varandra

I ett hyreshus bor många familjer. Alla behöver visa hänsyn och tolerans för varandra både i lägenheten, trapphuset, miljöboden, tvättstugan och på gården. Du och dina grannar hjälps åt att till exempel städa i tvättstugan och respektera de bokade tiderna. Hjälp varandra i huset – för goda grannar ger också trygghet.

Håll dig informerad

Vi vill att du ska veta vad som händer i din fastighet och i ditt bostadsområde. Det händer ibland både planerade och oplanerade saker som vi behöver informera om. Vi bjuder ibland också in till viktiga bomöten eller trevliga aktiviteter.

Trapphusinformation

I trapphuset hittar du information om vad som är på gång där du bor samt information om vilka som arbetar på ditt område.

Hemsidan

Här på vår hemsida och under Mina sidor finns massor med information som du behöver veta när du bor hos oss.

Hemma Hos

Som hyresgäst får du vår kundtidning Hemma Hos fyra gånger per år. I den kan du läsa om vad som är aktuellt för dig som bor hos oss. Vi berättar om renovering, byggnation och inredning, men också om människor som bor och jobbar hos oss.

Läs Hemma Hos

Sociala medier

Du kan också följa oss i sociala medier. Vi finns på FacebookInstagram och LinkedIn.