Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

När en fastighet börjar närma sig 50 år är det dags för en mer omfattande renovering än bara det årliga underhållet. Med tusentals duschar, diskar, tvättar och minst lika många spolningar i toaletten är det mycket som har blivit gammalt och slitet.

En stor del av Mimers fastigheter är byggda mellan 1970 och 1990. Det finns därför mycket som är nödvändigt att göra för att husen och lägenheterna ska hålla i många år till. Därför bygger vi om och planerar för större ombyggnationer i en del av våra områden.

Josef, Ivar och Kåre – anrika kvarter i Västerås Centrum

Dessa unika kvarter mitt i centrum byggdes som ett av de tidigaste kvarteren för arbetarbostäder i Västerås och ligger intill dåvarande ASEA-ägda verkstäderna. Kvarteren stod klara 1915 och bestod då mest av enrummare med torrdass i källaren. Nu får 251 kulturhistoriska lägenheter i storleken ett till fyra rum och kök ny kostym när vi varsamt renoverar både husen och lägenheterna.

Ombyggnationen av kvarteret Josef stod klar våren 2021.

Kvarteret Ivar och Kåre

Gryta – 40-åring som behöver fräschas upp

Många vill bo på Gryta. Här hittar du 541 rymliga bostäder som kommer få ett rejält lyft efter en renovering. Bostäderna är i storleken två till sex rum och kök, har egen ingång och balkong eller uteplats med lagom stor gräsmatta som du klipper på fem minuter. Cykelvägarna går kors och tvärs i hela området, till skolor, butiker, idrottshallar, fotbollsplaner och ridhus. Rena paradiset för barnfamiljer!

Gryta

Kolmilan och Kolaren – på vackra Stentorpet

Stentorpet, även kallat Malmaberg, innehåller en blandning av trevåningshus och villor. I området finns också ett trevligt servicehus för familjens äldre medlemmar. Det är promenadavstånd till Skiljebo centrum och på fem minuter cyklar du till Hälla, ett av Västerås två största handelsplatser.

Då Kolmilan och Kolaren byggdes på mitten av 60-talet har det nu blivit dags för en ombyggnation.

Kolmilan och Kolaren

Bergatrollet och Stenriket 5 – höga hus och höga tallar

På en bergsknalle väster om Svartån ligger Pettersberg med sina höga hus och höga tallar. Utsikten över staden och Mälaren är härlig från de högsta lägenheterna. Mellan höghusen ligger både äldre och nyare låghus inbäddade i grönskan. Småskaligt, ombonat och grönt.

De vackert belägna kvarteren Bergatrollet och Stenriket 5 på Pettersberg byggdes på 60-talet och det har blivit dags att uppgradera huset och lägenheterna till dagens standard och normer.

Bergatrollet
Stenriket 5