Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Demokratikalas i Skultuna 28/11

28 november kl 11–15 är det Demokratikalas i Persboskolans idrottshall. Det blir bland annat roliga aktiviteter, uppträdanden och fika. Alla barn 3–8 år och deras föräldrar är välkomna, även om man inte bor i Skultuna, och det är helt gratis.

Demokratikalaset är en händelserik dag med bland annat:

  • uppträdande av gycklargruppen TRiX
  • clown
  • aktivitet med familjecentrum
  • bulle och festis till barnen (från vår sponsor Ica Skultuna)

Författarbesök

Under demokratikalaset kommer det finnas två författare på plats.

  • Marlene Tamlin, som är initiativtagare till demokratikalaset, håller högläsning för barnen ur sina böcker. Bland annat den senaste boken, ”Nora och demokratin”.
  • Johan Hedlund har skrivit demokratiböcker för föräldrar. Han finns på plats för att diskutera demokrati med föräldrarna medan barnen leker.

Omröstning och valvaka

Kvarnbackaparken ska få nya bollplank. Som en del av demokratikalaset får barnen själva vara med och rösta fram hur de ska målas. De får gå in i valbås och rösta på tre olika förslag. Efteråt följer en valvaka innan resultatet presenteras.

Varför demokratikalas?

I år firar vi 100 år av demokrati i Sverige och det uppmärksammar Länsstyrelsen i Västmanland med att ha en demokrativecka vecka den 23–27 november. Under veckan kommer det bland annat finnas demokratistugor på Fiskartorget och ske demokratibaserade aktiviteter runt om i hela länet.

Vi på Mimer har valt att rikta in oss på barn och familjer. Vi tycker att det är viktigt att få barn mer engagerade i demokrati. Det gör vi genom ett demokratikalas där barnen, förutom roliga aktiviteter, får vara med och rösta fram motivet på nya bollplank. På så vis får de vara med och påverka sin egen omgivning och vara en del av Skultunas utveckling framåt.

Område:

Alla områden; Skultuna