Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

I vår serie 100 år till av nyfikenhet guidar Mimers förvaltningsutvecklare David oss genom framtidens teknologi i hemmet. Vad är egentligen möjligt?

Möblera med ett knapptryck?

När kan jag möblera med ett knapptryck? Mimers egen trendspanare David har undersökt saken, och det verkar inte vara allt för långt bort.

När hänger robotar tvätt?

Hur länge ska vi behöva vänta på robotar som hänger upp vår tvätt egentligen? För visst vore det skönt att kunna lyfta upp fötterna på vardagsrumsbordet, eller låta dem löpa i spåret, medan en robot sköter hemsysslorna?

Ska vi dela på allt?

Ska vi dela på allt? Kollektivet är på väg att göra återintåg, med hållbarhet och delningsekonomi som utgångspunkt. Sharing is caring.

Kan jag får maten levererad direkt hem till kylen?

Kan jag få maten levererad direkt hem till kylen? Kyl-frys-postlådor i dörren, så att du hämtar frukosten i hallen istället för köket, är det dit vi är på väg?

Kommer skafferiet tillbaka?

Kommer skafferiet verkligen tillbaka? Vi odlar allt mer själva och vi vill kunna ta hand om det vi odlar. Enter det nya skafferiet. Så snart kanske du inte längre behöver fylla hela kylen med din hempicklade rödlök.

När kan hemmet producera mat?

När kan hemmet producera mat? Varför inte utnyttja källarförrådet eller klädkammaren till att odla grönsaker?