Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

2020 fyllde vi 100 år! Det ville vi självklart fira tillsammans med våra hyresgäster. Under året lyfte vi goda grannar, lagade paradrätter, tog del av stora händelser och tittade närmare på några av våra spännande hus. Tillsammans med dig gjorde vi en tidsresa genom vår historia och in i framtiden.

Vi fyller inte bara 100 år – vi fyller även en viktig funktion i Västerås. Det vill vi fortsätta med i 100 år till. Men det absolut viktigaste för oss är våra hyresgäster, därför är det ni som står i fokus när vi firar 100 år till av:

Paradrätter

Alla har en paradrätt. Oavsett vem du är eller var du bor. Vi lät sex av våra hyresgäster laga just sina paradrätter tillsammans med Amir Kheirmand, Sveriges Mästerkock 2014. Tillsammans pratar de om kärleken till matlagning och delar tips och trix med varandra.

100 år till av paradrätter

Amir Kheirmand i ett industrikök

Goda grannar – århundradets granne

Det finaste och kanske tryggaste man kan ha i ett kvarter är goda grannar. Därför vill vi lyfta dem lite extra. Under våren har våra hyresgäster skickat in nomineringar till århundradets granne. Personen som koras vinner en månadshyra nedskriven till vad de betalade 1920. Vi kommer även lyfta några fler av de nominerade lite extra. Håll utkik.

100 år till med goda grannar

Två äldre herrar och två kvinnor fikar i solskenet på en av Mimers innergårdar

Stora händelser

I tio filmer gör vi en tidsresa där vi möts av inredning, husgeråd och vardagslivet från de olika årtiondena, med start 1920. Vad åt man? Hur såg hemmet ut? Vad hade man för kläder? Vilka var de stora händelserna? Dessutom spanar vi in framtidens boende. Varje vecka lanserar vi en ny film på sociala medier. Den senaste filmen ser du här, övriga på sidan Stora händelser.

Stora händelser – här finns alla publicerade filmer

Spännande hus

Vi har en hel uppsjö av hus ute i våra bostadsområden. Stora och små, nya och gamla. Med knasiga vinklar, höga höjder och intressant historia. Men vad tänkte arkitekten när byggnaden ritades, finns de någon ny teknik i som gör byggnaden speciell och varför kallas egentligen Mimers första hus för ”Helvetet”? I vår följetong Spännande hus kan du lära dig massa roliga saker om några av våra mest spännande hus.

100 år till med spännande hus

Gammalt lägenhetshus med gul, putsad fasad och små balkonger. Ruta med texten "100 år till i helvetet".

Nyfikenhet

När kan jag möblera med bara ett knapptryck och när börjar robotar hänga vår tvätt egentligen? Det, och flera andra frågor om framtidens teknologi i hemmet, försöker vår förvaltningsutvecklare David svara på i serien ”100 år till av nyfikenhet”.

100 år till av nyfikenhet