Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

”Kvinnor för Bäckby” gör skillnad

Vi har nyligen anställt åtta arbetslösa och utlandsfödda kvinnor på Bäckby. De ska arbeta i husen, i miljöbodar och på allmänna ytor med att hålla Bäckby rent och skapa en trevlig stämning i området. Något som har visat sig göra skillnad – både för området och kvinnorna som är med.

Erfarenheter från andra bostadsbolag visar att sådana här insatser motverkar segregation, ökar trygghet och trivsel i området och framför allt ger kvinnorna en möjlighet till arbete. Det här projektet kallas för Kvinnor för Bäckby och gör redan skillnad.

Redan nu gör ”Kvinnor för Bäckby” skillnad

Handledning och coachning av kvinnorna görs av Jobbpunkt Mimer tillsammans med Mimers områdeskontor på Bäckby.

– Vi räknar med att ”Kvinnor för Bäckby” kommer att göra skillnad. De har varit ute ett tag och på plats lärt sig vilken hög nivå vi vill hålla i våra trapphus, miljöbodar och på gårdarna. Redan nu har vi sett vilken bra effekt de har, dels när det gäller att göra det snyggt och dels hur de skapar en trivsam stämning i sina kontakter med både yngre och äldre i området, säger Maria Lindelöf, projektledare för ”Kvinnor för Bäckby”.

– Jag är väldigt glad att få jobba för Mimer i det här projektet. Vi lär oss många nya saker nästan varje dag och vi har roligt ihop. Ett av de bästa sakerna med det här jobbet är att möta hyresgästerna. Vi har fått prata med många, bland annat om sopsortering i miljöbodarna, säger Mhret Kasa, en av ”Kvinnor för Bäckby”.

Här kan du läsa hela artikeln ”Kvinnor för Bäckby ska göra skillnad i Västerås”

 

Tillsammans för Bäckby

Mimer investerar på Bäckby. Vi finns dagligen på plats för att ta hand om våra hyresgäster, vi bygger nya hus och satsar på projekt för att skapa ännu bättre sammanhållning, ökad sysselsättning och trygghet. Det gör vi tillsammans med andra engagerade personer och organisationer. Exempel på detta är Kvinna för Bäckby, En Frisk Generation, Connexion Rap West, Flickinitiativet, På Lika Villkor, Jobbpunkt Mimer och byggnation av 105 nya lägenheter och butiker i centrum. Tillsammans för Bäckby.

Område:

Alla områden;