Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Nu tar vi bort möjligheten att stå som Medsökande

Från och med 9 januari kan du inte längre söka lägenhet tillsammans med en medsökande. Vi har tagit bort kopplingen mellan de konton som varit medsökande, så alla har nu separata ansökningar.

Om du och din partner båda står på kontraktet idag kommer ni göra det även i fortsättningen.

Vad händer med mina köpoäng?

Du behåller de köpoäng du samlat på dig. Vi har delat på era ansökningar och var och en kommer få köpoängen från den dagen ni registrerade er eller tackade ja till en ny lägenhet. Exempel:

  1. Bostadssökarna Kalle och Adam registrerade sig samtidigt och ställde sig som medsökande direkt. När vi separerat deras ansökningar kommer båda ha lika många poäng, eftersom de stått i vår kö lika längre.
  2. Samir ställde sig i kö i mars 2017. I januari 2020 registrerade sig hans sambo Emma och ställde sig som medsökande. När vi separerat deras poäng kommer Samir ha fler poäng än Emma, eftersom han stått längre i kön. Hans poäng räknas från mars 2017 och hennes från januari 2020.

På Mina sidor har personer som varit medsökande tidigare sett den längsta kötiden. Det gör att den personen med kortare kötid kommer få en ny, lägre köpoäng.

Det är även viktigt att ni båda kommer ihåg att logga in på Mina sidor var tolfte månad för att behålla era köpoäng, även i fortsättningen.

Vad händer vid skilsmässa eller dödsfall?

Vid en skilsmässa/separation/dödsfall kan personen som inte står på kontraktet ändå ta över lägenheten genom att ansöka om en överlåtelse hos Mimer.

Varför tar ni bort medsökande?

För att kunna utveckla Mina sidor och uthyrningen åt det håll vi vill, behöver vi ändra hur vi hanterar uthyrningen idag. Men allt vi gör är för att i slutändan bli bättre för dig som sökande och hyresgäst.

Område:

Alla områden;