Vi bygger om och renoverar

När en fastighet börjar närma sig 50 år är det dags för en mer omfattande renovering än bara det årliga underhållet. Med tusentals duschar, diskar, tvättar och minst lika många spolningar i toaletten är det mycket som har blivit gammalt och slitet.

En stor del av Mimers fastigheter är byggda mellan 1970 och 1990. Det finns därför mycket som är nödvändigt att göra för att husen och lägenheterna ska hålla i många år till. Därför bygger vi om och planerar för större ombyggnationer i en del av våra områden.

Pol- och Fixstjärnan i Vetterstorp

Vetterstorp är ett omtyckt bostadsområde med naturen inpå knuten och gångavstånd till city. Här får våra 60-talshus nytt liv efter en rejäl renovering. Vi bygger om 297 lägenheter i storleken ett till fyra rum och kök. Moderna, funktionella och med högre standard. Lägenheterna har en möblerbar uteplats eller balkong som förstärker den fina boendekänslan och mellan husen finns trivsamma gårdar med sittplatser och vackra tallar.

För dig som bor på Vetterstorp

Josef, Ivar och Kåre – anrika kvarter i Västerås Centrum

Dessa unika kvarter mitt i centrum byggdes som ett av de tidigaste kvarteren för arbetarbostäder i Västerås och ligger intill dåvarande ASEA-ägda verkstäderna. Kvarteren stod klara 1915 och bestod då mest av enrummare med torrdass i källaren. Nu får 251 kulturhistoriska lägenheter i storleken ett till fyra rum och kök ny kostym när vi varsamt renoverar både husen och lägenheterna.

För dig som bor i kvarteret Josef

För dig som bor i kvarteret Ivar och Kåre

Gryta – 40-åring som behöver fräschas upp

Många vill bo på Gryta. Här hittar du 541 rymliga bostäder som kommer få ett rejält lyft efter en renovering. Bostäderna är i storleken två till sex rum och kök, har egen ingång och balkong eller uteplats med lagom stor gräsmatta som du klipper på fem minuter. Cykelvägarna går kors och tvärs i hela området, till skolor, butiker, idrottshallar, fotbollsplaner och ridhus. Rena paradiset för barnfamiljer!

För dig som bor på Gryta