Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Nya parkeringsavgifter på Vetterstorp

För er på Vetterstorp börjar de nya parkeringsavgifterna att gälla från och med 1 februari 2020. Det innebär att du behöver betala för att parkera din bil eller motorcykel. Det gäller alla våra parkeringsplatser. Under 14–20 oktober har du möjlighet att söka parkeringsplats.

Vi har väntat med att införa de nya parkeringsavgifterna hos er i och med ombyggnationen. Anledningarna till att vi införde dessa nya avgifter 2018 var dels för att ha tryggare parkeringar med färre obehöriga bilar och felparkeringar och dels för att kostnaderna för parkeringarna tidigare betalades av alla hyresgäster.

De nya parkeringshyrorna

Det finns tre typer av parkeringsplatser att hyra på Vetterstorp. Alla avgifter är angivna i 2019 års hyra.

Parkeringsplats: 255 kr/månad
Parkeringsplats med el: 357 kr/månad
Garage: 714 kr/månad

Det kommer finnas handikapplatser och avgiftsbelagda besöksparkeringar.

Så här gör du för att hyra en bilplats

Registrera dig som sökande av bilplats för att börja samla dina köpoäng. Ju fler köpoäng du har större chans att få just den bilplats du önskar.

  • Du registrerar dig på Mina Sidor
  • Under Skapa ansökningar, i rutan Ledigt, skapar du din ansökan.

Under 14–20 oktober publicerar vi alla lediga bilplats. De hittar du via Mina sidor. Gör så här:

  • Logga in på Mina sidor.
  • Klicka på fliken Sök ledigt i rutan Ledigt
  • Klicka på P-platser
  • Du kan anmäla ditt intresse på max tre parkeringsplatser samtidigt. Får du flera erbjudanden tackar du ja till den plats du helst vill ha och nej till de andra.
  • Till en början får du hyra en bilplats, det vill säga en bilplats per hushåll. Finns det sedan gott om lediga platser där du bor, kommer det finnas möjlighet att kunna hyra fler.

Mer information om att hyra parkeringsplats

För dig som redan hyr en parkeringsplats

Ditt kontrakt förnyas genom att du betalar den nya hyran för februari 2020. Då behåller du din plats och accepterar höjningen av din nya hyra. Om du inte betalar sägs din plats upp*.

Om du inte vill behålla din parkeringsplats

Om du vill säga upp din parkeringsplats och gör det senast 1 januari 2020, kan vi avsluta kontraktet innan de nya reglerna börjar gälla. Vill du byta den plats du har idag, skriver du det i din ansökan på Mina Sidor. Du anger att du vill byta plats i rutan Övriga önskemål.

Har du frågor?

Här på hemsidan finns mer information om parkeringar inklusive parkeringsregler. Det går också bra att ringa vårt Kundcenter på 021-39 70 00, eller besöka oss på Torggatan 4.

Det här gäller för våra parkeringar

*Separata avtal om parkeringsplats omfattas inte av gällande förhandlingsordning

Bostads AB Mimer i Västerås och Hyresgästföreningen Region Aros-Gävle har träffat en överenskommelse som innebär att separata avtal om parkeringsplats och lokal inte längre ska omfattas av gällande förhandlingsordning. Detta medför att villkoret om förhandlingsordning i ditt hyreskontrakt för sådan förhyrning inte längre gäller. Med anledning av detta kommer Bostads AB Mimer i Västerås att höja hyran genom att avisera ny hyra. Genom betalning av aviserad hyra accepterar du hyreshöjningen. Om du inte accepterar hyreshöjningen genom erläggande av aviserad hyra blir Bostads AB Mimer tvungen att säga upp ditt hyresavtal för villkorsändring med begäran om bland annat hyreshöjning. Hyran för parkering kommer att höjas med 2% i januari varje år.

 

 

Område:

Vetterstorp