Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Under 2018 så införs nya parkeringsregler på alla Mimers bostadsområden. Här svarar Mikael Källqvist, Mimers vd, på frågor om de nya bestämmelserna.
Varför införs avgift på parkeringar?
De allmänna parkeringarna på vissa av våra områden, till exempel på Bäckby och på Vallby, har varit parkeringsytor där alla, även de som inte bor i området kunnat stå. Det har lett till skadegörelse och otrygghet och det vill vi nu ändra. Med förhyrda parkeringsplatser kan vi bättre bevaka felparkeringar och så att obehöriga bilar inte lämnas på parkeringarna. För att det ska kännas tryggt att parkera bilen och för att parkeringsytorna ska underhållas finns det kostnader som vi behöver ta betalt för. Det kan till exempel vara bevakning, sandning och skottning. Dessutom utökar vi bevakningen på vissa parkeringar med trygghetskameror.