Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Är du 13–16 år och söker sommarjobb? Då kommer du kunna ansöka om betald sommarlovspraktik via Västerås stad.

Tidigare år har vi på Mimer haft något vi kallat för SummerWorks, då vi erbjudit 30 ungdomar sommarjobb i våra områden. I år kommer vi inte ha SummerWorks utan ett samarbete för betald sommarpraktik med Västerås stad istället. Vi tar då emot 80 ungdomar som får arbeta tillsammans med oss i våra bostadsområden. Du söker platserna via Västerås stad v 8–11.

betald sommarlovspraktik hos Mimer

Du som får betald sommarlovspraktik hos oss på Mimer kommer få vara med och bidra till trygghet och trivsel i våra bostadsområden sommaren 2024. Du kommer få arbeta i en grupp med andra ungdomar och två handledare.

Arbetsuppgifterna kommer vara allt ifrån utomhusaktiviteter för våra hyresgäster, till enklare fastighetsskötsel, som till exempel att rensa rabatter och hålla rent i våra miljöbodar och trapphus.

Hos Mimer arbetar du i någon av följande två perioder:

  • Period 1 – vecka 25–26
  • Period 2 – vecka 27–28

Så ansöker du

I år söker du inte sommarjobb direkt hos oss på Mimer, utan du söker via Västerås stads hemsida. Mimer erbjuder 80 platser.

Västerås stad fördelar ut praktikplatserna och vi på Mimer väljer alltså inte vilka som får en plats hos just oss. Praktikplatsen kommer i möjligaste mån vara i den stadsdel du bor i. Du behöver inte bo hos Mimer för att kunna ta del av platserna. Platserna släpps i v 8, så håll utkik och läs mer på Sommarjobb – Västerås (vasteras.se).