Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Polisen varnar för organiserade stöldligor

Polisen har fått tydliga signaler på att personer som tillhör organiserade stöldligor har tagit sig in i landet för att begå inbrott och stölder av fordon och fordonsdelar.

Polisen gör löpande insatser mot de här kriminella nätverken genom att samverka med andra länder och bevaka våra hamnar, men det finns också saker du kan göra för att minska risken för att bli utsatt. Det är därför bra om du är extra uppmärksam på okända personer som rör sig i ditt bostadsområde eller i din trappuppgång.

Tips på hur du kan skydda dig

Polisen rekommenderar att du tar för vana att alltid låsa ytterdörren även om du är hemma. Tjuvar kontrollerar ofta om dörrar är låsta och handväskor, plånböcker och nycklar som finns nära ytterdörren är ett lätt byte för tjuven.

När det gäller fordon så parkera bilen på ett upplyst ställe eller i garage. Förvara bilnycklarna på ett säkert ställe, lägg dem inte alldeles intill ytterdörren.

Fler tips från polisen på hur du kan skydda dig mot olika brott

Grannsamverkan är också ett effektivt sätt att göra det svårare för tjuven.

Polisens arbete med grannsamverkan

Område:

Alla områden; Bäckby Centrum Fredriksberg Gideonsberg Gryta Haga Hemdal Hökåsen Jakobsberg Lillåudden Malmaberg Nordanby Öster Mälarstrand Oxbacken Pettersberg Råby centrum Skälby Skallberget Skultuna Vallby Vega Vetterslund Vetterstorp Viksäng