Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Arbeten i utemiljön

Utifrån dom svar vi fått från er hyresgäster i vår kundenkät om utemiljön så försöker vi nu göra vissa förbättringar i ert område. Under v.15 kommer vår entreprenör Tepes fortsätta arbetet med att byta ut de gamla träpollarna till pollare i metall som ska hindra genomfart över gräsmattor bland annat. Vi kommer även ta bort en del buskage som kan upplevas otryggt, främst på baksidan av Välljärnsgatan 22–36 och 78–92. Området kommer också få nya papperskorgar. Arbetet kommer också innebära att två sandlådor tas bort vid Välljärnsgatan 8 och 26. De små sittplatserna vid dessa kommer renoveras och nya växter kommer även planteras senare i sommar. Arbetet beräknas ta ungefär två veckor bortsett från planteringarna.

Vad innebär arbetet?

En del papperskorgar i nära anslutning till miljöbodar tas bort. I stället placeras det nya papperskorgar där människor rör sig mycket. Med de nya papperskorgarna gör vi det enklare att göra rätt vilket vi hoppas leder till mindre nedskräpning, något ni hyresgäster sagt är ett problem.

Vad behöver du göra?

När de nya papperskorgarna är på plats ska du använda dessa till det lilla skräpet du har i handen eller i fickan. Hushållssoporna ska precis som tidigare sorteras i miljöboden. Grovafall som möbler, ogräs, grenar och gräsklipp och annat från din trädgård lämnar du själv till en återvinningsstation.

Tillsammans ska vi hjälpas åt att få ett renare och finare Bäckby där rätt skräp sorteras på rätt plats.

Frågor?

Om du har frågor går det bra att kontakta Annica Pettersson på Mimers servicetelefon 021-39 70 00

Område:

Bäckby