Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Begränsad skötsel av din utemiljö

Det är Västmanlands Fastighetsskötsel som sköter om gårdarna i området du bor i. Vårt avtal med dem går ut 15 oktober. På grund av en utdragen upphandling begränsas skötseln av utemiljön under en period framöver. De områden som påverkas är Hökåsen, Gryta, Nordanby Äng, Skallberget, Vega, Kristiansborg, Gideonsberg och Centrum.

Vi omfattas av lagen om offentlig upphandling (LOU) och måste därför upphandla tjänsten på nytt. Vi jobbar just nu med upphandlingen, men tyvärr har det dragit ut på tiden eftersom en leverantör har överprövat vårt beslut. Det innebär att vi inte vet när vi kan skriva ett nytt avtal.

Begränsad skötsel av din utemiljö från 15 oktober

I och med att en leverantör överprövade vårt beslut, kommer vi ha en begränsad skötsel av utemiljön där du bor från 15 oktober. Under tiden kommer Västmanlands Fastighetsskötsel fortsätta sköta om gårdarna, fast i mindre skala. De kommer i första hand sköta om skräpplockning och till viss del ordinarie fastighetsskötsel som exempelvis lövupptagning. Vi kommer även att ta hjälp av våra vänner från Daglig Verksamhet med bland annat skräpplockning och att hålla källartrappor rena från löv.

Vad innebär det här för mig och min innergård?

Tyvärr innebär det att vi inte kan göra allt vi brukar göra. Det gäller exempelvis sopning, ogräsbekämpning, beskärning av buskar och träd. Snöröjning och sandning sker som vanligt.

Vi önskar er förståelse under tiden och att vi alla hjälps åt att lägga sopor och skräp på rätt ställe så att vi håller våra bostadsgårdar fina.

Område:

Centrum Gideonsberg Gryta Hökåsen Nordanby Skallberget Vega