Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Hämtning av trädgårdsavfall upphör

Viktig information inför den stundande våren och allas våra aktiviteter i trädgårdar, på balkonger, med blomurnor och odlingslådor.

Som vi tidigare flaggat för kommer vi fr o m i år inte att erbjuda tjänsten som tidigare inneburit att vi hämtar trädgårdsavfall vid era lägenheter en gång i månaden under sommaren. Förutom att det är en ekonomisk fråga så är det tyvärr så att mycket annat än grönavfall hamnar i säckarna. Det tar mycket tid i anspråk från vår skötselentreprenör som de istället skulle kunna lägga på annat.

Skötselentreprenören kommer precis som tidigare att klippa formklippta häckar där sådana finns, de klipper utsida och ovansida av häckarna medan insidan åligger respektive hyresgäst. Är du osäker på om din häck ska formklippas eller vara en så kallad friväxande häck, kontakta oss så hjälper vi dig att reda ut det.

Klipprester och övrigt trädgårdsavfall hör inte hemma i miljöboden, utan ska lämnas på något av våra Återbruk. I Västerås har vi det väl förspänt med Återbruk med generösa öppettider, för mer information om dessa, gå in på vafabmiljo.se och läs under ”Om våra Återbruk”.

Vi hoppas på en lång och skön sommar!

 

Område:

Bäckby Fredriksberg Gryta Oscaria Oxbacken Skälby Skultuna Vallby