Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Hjälp till att förebygga inbrott

Just nu ser vi en ökning av inbrott i källar- och vindsförråd i våra fastigheter. Vi arbetar förebyggande på flera olika sätt för att få ner inbrotten, men vi behöver även din hjälp.

Ett inbrott är aldrig roligt, därför är det viktigt att vi jobbar tillsammans för att förebygga att det sker.

Saker du kan göra för att försvåra för tjuven

  • Var observant på entrédörrarna i trapphusen och källar-/vindsdörrar som står öppna eller stänger dåligt.
  • Ställ inte upp entrédörrarna annat än i samband med i- och urlastning. Entrédörren till trapphusen är en säkerhet för dig när den är stängd och låst.
  • Lämna inte källardörrar öppna. Då kan obehöriga kan ta sig in och bryta upp förrådsdörrar.
  • Håll koll att inte obehöriga vistas i fastigheten. – Ett Hej, kan få en tjuv att lämna.
  • Se till att trapphusbelysningen och ytterbelysningen fungerar. Om inte, gör en serviceanmälan via Mina sidor eller 021-39 70 00.
  • Lås förråd som inte används.
  • Se till att förrådet är låst med ett godkänt lås.
  • Förvara inte värdesaker och stöldbegärliga saker i ditt förråd. Hemförsäkring täcker inte alltid för stöldbegärliga saker som förvaras i källare och vindsförråd.

Starta en grannsamverkan

Grannsamverkan är ett väldigt effektivt sätt att undvika brott på. Genom att samla ihop ett gäng med grannar och var uppmärksam på nya personer och bilar i området kan många inbrott stoppas. Tjuven vill vara anonym, så om du frågar vem någon är eller vad personen gör här är det större chans att tjuven drar vidare i rädsla för att bli igenkänd.

Finns det intresse av grannsamverkan, hör av dig till din kvartersvärd så hjälper vi dig.

Polisanmäl och informera oss om inbrott

Om du får inbrott i ditt förråd gör du först och främst en polisanmälan. Efter det kontaktar du även kundcenter och informerar om att du haft inbrott. Det gör du antingen via Mina sidor eller 021-39 70 00. Det är viktigt för oss att veta om det sker inbrott i våra fastigheter, och vi får inte ta del av polisanmälningar som du som hyresgäster gör.

Område:

Alla områden; Bäckby Centrum Fredriksberg Gideonsberg Gryta Haga Hammarby Hemdal Hökåsen Jakobsberg Kajstaden Kristiansborg Lillåudden Malmaberg Nordanby Oscaria Öster Mälarstrand Oxbacken Pettersberg Råby centrum Skälby Skallberget Skiljebo Skultuna Studentbostäder Vallby Vega Vetterslund Vetterstorp Viksäng