Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

I natt och i dag sandar vi hos dig

I går kväll och i dag är det rejält halt. Så i natt sandade våra entreprenörer hälften av alla våra områden, de områden som går efter det nya avtalet. I dag under dagen sandas de områden där vi fortfarande har det gamla avtalet, det kommer vara klart kl 14. I det gamla avtalet går entreprenörer ut och sandar när Västerås stad gör det. I det nya bestämmer vi tillsammans med våra entreprenörer när det är dags att sanda.

I och med att våra områden går på olika avtal så varierar det när sandning, och plogning, sker.

Vilka områden går på vilket avtal?

Det nya avtalet

De områden som har det nya avtalet gick ut i morse klockan 4 och började sanda. De kommer vara klara med alla områden klockan 9. Våra entreprenörer har nämligen 5 timmar på sig att sanda klart. Gör inte någon serviceanmälan innan det ska vara klart. Våra entreprenörer varierar sin sträcka så att det inte alltid är samma kvarter som får sandat först respektive sist. Områdena som berörs av det här avtalet är Bäckby och Skallberget inklusive tillhörande områden.

Till område Bäckby hör:

  • Skälby, Fredriksberg, Vetterslund och Vetterstorp. Och Bäckby förstås

Till område Skallberget hör:

  • Gryta, Nordanby äng, Hökåsen, Vega samt centrum. Och Skallberget förstås.

Det gamla avtalet

Vår andra entreprenör som sköter områdena Vallby och Viksäng går efter när Västerås stad gör sin så kallade utkallning. Utkallning betyder startsignal för när entreprenörerna kör ut och sandar. Den här gången har ingen sådan utkallning skett. Trots det så har vi sett till att vi under dagen plogar de områden som tillhör Vallby respektive Viksäng. De börjar klockan 9 idag och beräknas vara klara kl 14. Gör inte någon serviceanmälan innan det ska vara klart.

Till område Vallby hör:

  • Oscaria, Oxbacken, Pettersberg och Skultuna. Och Vallby förstås.

Till område Viksäng hör:

  • Haga, Hemdal, Lillåudden, Malmaberg, Skiljebo och Öster Mälarstrand. Och Viksäng förstås.

Göra serviceanmälan eller inte

Gör ingen serviceanmälan innan sandningen ska vara klar. Klockslag hittar du under respektive avtal.

Område:

Alla områden; Bäckby Centrum Fredriksberg Gideonsberg Gryta Haga Hammarby Hemdal Hökåsen Jakobsberg Kajstaden Kristiansborg Lillåudden Malmaberg Nordanby Oscaria Öster Mälarstrand Oxbacken Pettersberg Råby centrum Skälby Skallberget Skiljebo Skultuna Studentbostäder Vallby Vega Vetterslund Vetterstorp Viksäng