Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Information till boende Fredriksberg

Natten mellan 19 och 20  februari bröt en brand ut på Lövsångargatan 8-12, Fredriksberg. Ingen person kom till skada men alla hyresgäster är evakuerade.

1 mars klockan 10.51 (sista uppdateringen)
Bomötet för de drabbade hyresgästerna är genomfört. Tack till er som kom! Läs minnesanteckningarna från mötet (pdf)

Byggnaden som brann, Lövsångargatan 8–12, är nu en byggarbetsplats. Det innebär att det kommer gå en hel del byggtrafik till och från platsen. Tänk därför på att ha era barn under uppsikt. Vi är medvetna om att marken körs upp av både bilar och tyngre fordon som behöver komma till platsen. Vi kommer återställa marken. Många arbetar hårt just nu med att säkra huset som brann så att vi kan börja sanera.

Byggnaden är avspärrad så länge det inte är säkert att vistas i och omkring den. Vi fortsätter med bevakning tills alla lägenheter och förråd är tömda på saker. Under kvällar och nätter har vi stationär bevakning. Under dagtid på helger har vi ronderande väktare. Under dagtid på vardagar finns våra kvartersvärdar i området.

minnesanteckningar-bomote-branden-fredriksberg-190227Vår ambition är att bygga upp huset och alla lägenheter igen så att alla kan flytta hem igen. För att veta hur vi ska göra och hur lång tid det tar behöver vi först göra en ordentlig besiktning av fastigheten för att se hur den mår. Det vi kan säga är att det kommer ta tid.

25 februari klockan 16.27
Det är fortfarande inte tillåtet att gå in i byggnaden. Vi arbetar fortfarande med att göra det säkert att gå in i huset. Vi fortsätter med bevakning av fastigheten. Under kvällar och nätter finns stationär väktare på plats och under dagtid sköter våra kvartersvärdar tillsynen. Vi har sett till att alla dörrar i huset är låsta. Om allt går som planerat kan de drabbade hyresgästerna komma in i sin lägenhet i samverkan med sitt försäkringsbolag i slutet av veckan. Vi har börjat saneringen av fastigheten och planerar för saneringsarbetet av lägenheterna. Alla drabbade hyresgäster har kontaktats under dagen.

22 februari klockan 13.00
Vi fortsätter bevakningen av fastigheten. En stationär väktare kommer finnas på plats under kvällar och nätter. Det finns fortfarande risk för ras från taket vid byggnaden. Fastigheten är därför fortfarande avspärrad. Det finns ingen möjlighet att komma in i fastigheten. Vi kontaktar alla drabbade hyresgäster personligen under måndagen.

21 februari klockan 14.26
På grund av branden kan inte PostNord leverera post till Lövsångargatan 8-12. PostNord lagrar därför posten. Du som är drabbad kan hämta din post på Kranbalksgatan 2 i Erikslund. De lagrar posten fram till dess att du gjort en tillfällig adressändring. Vi kontaktar alla personligen under måndag. Då får du mer information.

21 februari klockan 11.47
Vi fortsätter arbetet med att säkerställa fastigheten. Det finns fortfarande risk för ras från taket vid byggnaden. Fastigheten är avspärrad. En stationär väktare kommer finnas på plats under kvällen och natten mot fredag. Det finns ingen möjlighet att komma in i fastigheten.

20 februari klockan 15.13
Räddningstjänsten har avslutat arbetet med att släcka branden. Fastigheten är avspärrad och en stationär väktare kommer finnas på plats under kvällen och natten. Under arbetstid finns vår personal på plats i området. Det finns risk för ras från taket vid byggnaden. Vi arbetar därför med att säkra fastigheten.

20 februari klockan 10.20
Räddningstjänsten arbetar fortfarande med eftersläckningen av branden. Våra kvartersvärdar finns på plats i området under dagen.

20 februari klockan 05.12
Räddningstjänsten arbetar med eftersläckning. Inga kringliggande byggnader är skadade. Vattnet i delar av området stängdes av under natten på Lövsångargatan 2-36 och Flugsnappargatan 2-36 på grund av släckningsarbetet. Vattnet är nu åter påslaget och skall fungera som vanligt.

 

 

 

 

 

Område:

Fredriksberg