Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Nu startar sandupptagningen

Inget säger vår som att sandupptagningen drar igång. Vi har redan startat och är klara senast 1 maj. Det kan stundtals låta en del och bli dammigt. Du som har bilplats behöver sopa den själv.

Redan nu börjar våra entreprenörer smyga igång sandupptagningen. Först handlar det om att grovsopa gårdarna. Efter den snörika vintern är det extra mycket grus att ta hand om. Det steget ska inte damma så mycket, maskinerna vattnar samtidigt som de sopar. När grovsopningen är klar på alla områden är det dags för finsopning.

Därför kan det låta och bildas damm

Våra entreprenörer blåser, med hjälp av så kallade ryggblåsar, fram sanden till sopmaskinen som sopar upp den. Det här kan upplevas som bullrigt och det kan bildas damm.

Vi hoppas att du har överseende med de eventuella störningar som arbetet kan orsaka. Sedan kan vi förhoppningsvis se fram emot en härlig vår med rena bostadsgårdar.

Har du en parkeringsplats? Den sopar du själv

Entreprenörerna får inte blåsa i närheten av parkerade bilar. Du som hyresgäst ansvarar själv över att sopa bort sanden från din förhyrda parkeringsplats. Tips: Sopa ut sanden till körvägen redan nu, så tar sopmaskinen sedan upp den.

Ska du tvätta dina fönster? Vänta till efter 1 maj

Ska du tvätta dina fönster så vänta gärna till efter 1 maj. Enligt våra avtal med entreprenörerna är det då de ska vara klara. Det ändras inte även om de kan börja tidigare i år. Genom att vänta slipper du att få fönsterna nedsmutsade igen. Vanliga gator ansvarar Västerås stad för att ta upp sanden från.

Information från Västerås stad om när sandupptagning sker

Område:

Alla områden; Bäckby Centrum Fredriksberg Gideonsberg Gryta Haga Hammarby Hemdal Hökåsen Jakobsberg Kajstaden Kristiansborg Lillåudden Malmaberg Nordanby Oscaria Öster Mälarstrand Oxbacken Pettersberg Råby centrum Skälby Skallberget Skiljebo Skultuna Studentbostäder Vallby Vega Vetterslund Vetterstorp Viksäng