Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Nya hyror dröjer – Mimer begär beslut av Hyresmarknadskommittén

När hyresförhandlingen mellan Mimer och Hyresgästföreningen avbröts i slutet av januari kontaktades Hyresmarknadskommittén för medling mellan parterna. I dagarna meddelade kommittén att de avstår från att medla då de inte kunde enas kring ett medlingsbud. Mimer begär därför att få en rekommendation om vilken överenskommelse som de lokala parterna ska träffa. Mimer kommer att följa den rekommendationen.

– Från Mimers sida har vi meddelat att vi inte kan föra förhandlingarna med Hyresgästföreningen längre än vad vi redan gjort. Därför har vi nu begärt en slutgiltig rekommendation från Hyresmarknadskommittén, istället för det medlingsbud som vi tidigare efterfrågade. Vi hoppas på att få rekommendationen kring mitten av mars, säger Mikael Källqvist, VD för Bostads AB Mimer.

Förhoppningen är att Mimers hyresgäster kan få besked om de nya hyrorna i maj.

– Vi beklagar verkligen att vi ännu inte har ett besked att ge våra hyresgäster om årets nya hyra men nu hoppas vi att vi har en lösning inom synhåll, säger Mikael Källqvist.

 

Kort fakta om Hyresmarknadskommittén
De allmännyttiga bostadsföretagens branschorganisation, SABO, har en tvistelösningsfunktion som heter Hyresmarknadskommittén. Den består av representanter från SABO och Hyresgästföreningen. Hyresmarknadskommittén instiftades 1957.

Läs mer om hyresförhandlingen

Område:

Alla områden; Bäckby Centrum Fredriksberg Gideonsberg Gryta Haga Hammarby Hemdal Hökåsen Jakobsberg Kajstaden Kristiansborg Lillåudden Malmaberg Nordanby Öster Mälarstrand Oxbacken Pettersberg Råby centrum Skälby Skallberget Skiljebo Skultuna Studentbostäder Vallby Vega Vetterslund Vetterstorp Viksäng