Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Byggnationen i Bäckby centrum

Nu är Mimer och Skanskas byggnation av de nya husen och butikslokaler i Bäckby centrum invigda med ett ordentligt spadtag. Tack till alla som var med. Nu börjar den spännande byggnationen av det första huset.

Bygget startar med pålning vecka 46 – det kommer låta lite

Vecka 46 kommer en pålkran användas för att föra ner 340 stycken 10 meter långa pålar i marken. Pålarna slås ner till berget för att bära upp tyngden av husen.
Arbetet kommer pågå måndag–onsdag 07:00-19:00 och torsdag 07:00–12:00 i cirka fem veckor.
Inför pålningsarbetet har vi besiktigat husen runt området och placerat ut vibrationsmätare på strategiska ställen.
Det är byggets största grundläggningsmaskin som kommer vara på plats. Maskinen väger ca 60 ton och pålningsarbetet låter en hel del. Tack för ditt tålamod!

Uppdatera dina kontaktuppgifter

Många gånger informerar vi om viktiga saker som händer via SMS. Du som bor hos Mimer behöver därför se till att det alltid finns rätt kontaktuppgifter till dig på Mina sidor på mimer.nu.

Respektera avspärrningarna – för din säkerhet

Vi förstår att byggnationen innebär lite extra besvär för dig som ska ta dig fram i centrum. Det går inte att gå samma vägar och marken kan vara ojämn. För din säkerhet är det väldigt viktigt att respektera avspärrningarna. Tänk på att det är en byggarbetsplats och se extra noga efter barnen.

Tillsammans för Bäckby.

Mimer investerar på Bäckby. Vi finns dagligen på plats för att ta hand om våra hyresgäster, vi bygger nya hus och satsar på projekt för att skapa ännu bättre sammanhållning, ökad sysselsättning och trygghet. Det gör vi tillsammans med andra engagerade personer och organisationer. Exempel på detta är Kvinna för Bäckby, En Frisk Generation, Connexion Rap West, Flickinitiativet, På Lika Villkor, Jobbpunkt Mimer och byggnation av 105 nya lägenheter och butiker i centrum.

Område:

Bäckby