Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Sittgympa – gympa för alla

Sittgympan är tillbaka! Första träffen var i måndags 17 februari. Sen kör vi varje måndag kl 10–11. Men vad är sittgymnastik? Jo, det är gruppträning i sittande gymnastik som gynnar alla – och som passar suveränt för dig som har lite svårare med att stå.

Sittgympan är helt gratis och inte bara för äldre.

Det här är sittgymnastik

Med sittgymnastik kan de flesta vara med och röra på sig utan att behöva stå. Det är ett rörelseprogram i 25 minuter som är anpassat till äldre. Syftet är att främja blodcirkulationen, balansen, koordinationen och hålla rörligheten i leder och muskler igång.

Vill du vara med?

Du deltar i de rörelser du kan. Använd kläder du kan röra dig ledigt i. Även om det är främst våra hyresgäster vi vänder oss till, går det bra att dyka upp ändå. Sittgympan leds av våra trevliga trygghetsvärdar.

Ingen anmälan behövs.

Tid och plats

Tid: Måndagar kl. 10-11:00 med start 17 februari. och avslutar 27 april.
Plats: Samlingslokalen Kollage på Välljärnsgatan 488, Bäckby.

Ta gärna med en vattenflaska och frukt.
Välkommen!

Område:

Alla områden; Bäckby Centrum Fredriksberg Gideonsberg Gryta Haga Hammarby Hemdal Hökåsen Jakobsberg Kajstaden Kristiansborg Lillåudden Malmaberg Nordanby Oscaria Öster Mälarstrand Oxbacken Pettersberg Råby centrum Skälby Skallberget Skiljebo Skultuna Studentbostäder Vallby Vega Vetterslund Vetterstorp Viksäng