Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Skultuna scenarioplanerar för framtiden

Mimer arbetar i partnerskap med Skultuna kommundel för att tillsammans verka för ett attraktivt och välmående Skultuna på lång sikt. Skultuna ska vara en plats där många väljer att leva och verka.

Under tisdagskvällen inleddes en workshopserie utifrån metoden Scenarioplanering, tillsammans med boende, föreningsliv, näringsliv och Samhällskontraktet.

Vad är scenarioplanering?

Genom att spana på trender och osäkerheter i vår omvärld, kan vi bilda oss olika scenarier och en uppfattning om vad som kan hända i framtiden. Vi får också på så sätt möjlighet att vara förberedda inför tänkbara scenarier, både risker och affärsmöjligheter.

En värld i ständig förändring

Vi lever i en värld där saker som vi för 15 år sen inte kunnat föreställa oss, har förändrat verksamheter och hur vi lever. Till exempel hur Spotify omvandlat musikindustrin i grunden, eller att Airbnb är världens största hotellkedja utan att äga ett enda hotell.

Vår jord står inför klimathot och trots utbredd kunskap finns tendenser till förnekande.

Utifrån detta är det tydligt att vi alla behöver förstå vad som kan hända och vad det kan innebära för vår organisation, vårt företag och oss själva.

Scenarioplanering i Skultuna

Under scenarioplaneringen träffades vi för att öka förståelsen för vilka faktorer i vår omvärld som kommer ha störst påverkan på Skultuna år 2035. Dessa förändringar är såklart kvalificerade gissningar som forskare och andra framtidsspanare lyft fram, men som kommer påverka oss i hög grad.

Om vi får en samsyn, är mer förberedda och har kunskap om vad som kommer påverka oss, har vi betydligt lättare att både styra oss själva och leda våra verksamheter.

Vi hade en mycket givande första träff och ser fram emot kommande delar i workshopen!

Område:

Skultuna