Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Slipp fakturaavgiften, betala hyran med autogiro eller e-faktura

Du vet väl att det finns olika sätt att betala hyran på? Enklast och billigast är att välja autogiro eller e-faktura. Det är helt gratis. Snart kan du även få din faktura i Kivra.

Från och med 1 september 2019 inför vi en avgift på varje pappersfaktura på 39 kr/månad. Den kan du enkelt slippa genom att välja autogiro eller e-faktura. Nedan ser du hur du gör.

Ansök om autogiro eller e-faktura

Du kan ha både autogiro och e-faktura. Hyran dras då på autogiro sista vardagen i månaden och du får hyresavin i din internetbank som information. Om du istället vill att hyran ska dras med autogiro ett annat datum, t.ex. den 21:a varje månad, kontaktar du Kundcenter.

Har du pappersfaktura och Kivra?

Du som är ansluten till Kivra och fortfarande har kvar pappersfaktura kommer från och med oktobers hyra, istället för att få hyresavin hem på posten, se din faktura digitalt i Kivra. Kostnaden på 39 kr/månad kvarstår även i Kivra. För att slippa betala faktureringsavgiften kan du istället ansöka om autogiro eller e-faktura.

Men de som inte har dator eller mobil?

Enligt den årliga undersökningen som görs i Sverige, Svenskarna och Internet, genomförd av Internetstiftelsen, är det få som i dag inte har möjlighet att betala digitalt. De som vill kan givetvis behålla sin pappersfaktura men får då betala faktureringsavgiften på 39 kr/mån.

 

Område:

Alla områden; Bäckby Centrum Fredriksberg Gideonsberg Gryta Haga Hammarby Hemdal Hökåsen Jakobsberg Kajstaden Kristiansborg Lillåudden Malmaberg Nordanby Oscaria Öster Mälarstrand Oxbacken Pettersberg Råby centrum Skälby Skallberget Skiljebo Skultuna Studentbostäder Vallby Vega Vetterslund Vetterstorp Viksäng