Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Temperaturen i lägenheten

Temperaturen i din bostad ska ligga på 20–21 grader. När utomhustemperaturen växlar snabbt tar det ett par dagar för termostaten att hänga med.

Under de kallare årstiderna ska det vara 20–21 grader i våra lägenheter. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att temperaturen i en lägenhet bör vara ca 20 grader och aldrig lägre än 18 grader. Värmen i din lägenhet sätts på automatiskt när det blir kallt ute. Ju kallare det är ute, desto varmare vatten skickas ut till elementen.

Kalla element betyder inte att det är för kallt i lägenheten

När ditt element känner av att det är rätt temperatur i din lägenhet stängs det av. Efter ett tag svalnar det till samma temperatur som i rummet. Det är därför du ibland kan känna att elementen är svala, fast det är kallt ute. Blir det svalare än 21 grader i rummet värms elementet upp igen.

Kallt hemma? Så här mäter du inomhustemperaturen

Känns det kyligt i lägenheten? Kontrollera först att elementen är påslagna och uppskruvade på max. Om de är på gör du en egen mätning av värmen innan du gör en serviceanmälan.

Gör så här:

  1. Mät temperaturen mitt i rummet på en meters höjd från golvet.
  2. Om termometern visar 20–21 grader är temperaturen i din lägenhet rätt.
  3. Om termometern visar under 20 grader flera dagar i rad – Gör en serviceanmälan på Mina sidor eller kontakta oss.
  4. En kvartersvärd kommer hem till dig och undersöker vad som kan vara fel.

Mer om temperaturen i din bostad

Vi har samlat mer information och tips på vår sida om inomhustemperatur.

Temperaturen i din bostad

 

Område:

Alla områden; Bäckby Centrum Fredriksberg Gideonsberg Gryta Haga Hammarby Hemdal Hökåsen Jakobsberg Kajstaden Kristiansborg Lillåudden Malmaberg Nordanby Oscaria Öster Mälarstrand Oxbacken Pettersberg Råby centrum Skälby Skallberget Skiljebo Skultuna Studentbostäder Vallby Vega Vetterslund Vetterstorp Viksäng