Logotyp

Laddar innehåll...

Vallby

Vallby har fått nytt liv efter en rejäl ombyggnation och renovering, med hus i olika höjd och omväxlande arkitektur. Högt och lågt, balkonger, burspråk och takterrasser – och nybyggda radhus i två våningar . Här finns nyrenoverade och attraktiva lägenheter med modern standard.

Höghuset i Vallby centrum har etagevåningar med bastu som standard. Mellan husen finns trivsamma, bilfria oaser med lekplatser och mycket grönska. På Vallby ligger även våra BoKlok-hus. I området finns dessutom servicehus och gruppboende för äldre.

Nybyggt och modernt

Vid infarten till Vallby centrum, i kvarteret Matboden, har vi byggt 94 charmiga lägenheter. Det är moderna, yteffektiva och prisvärda en- och tvårumslägenheter, där inflyttning skedde vintern 2018/2019.

Runt årsskiftet 2016/2017 fick elva nybyggda radhus nya hyresgäster. Bostäderna på 110 kvadratmeter fördelade på fyra rum och kök, är uppdelade i två våningar. Varje lägenhet har varsin egen carport och ligger mitt i Vallby centrum.

Nyrenoverade lägenheter

Mellan 2013 och 2016 genomfördes en gedigen ombyggnation av drygt 700 lägenheter. Lägenheterna har renoverats med nya kök och badrum, modern ventilation, snygga och rymliga garderober, fräscha innerdörrar samt säkerhetsdörr. Dessutom är nya elledningar dragna, nya elcentraler med jordfelsbrytare installerade och trapphusen har fräschats upp med bland annat moderna postboxar.

Tidigare, under 1980-talet, förändrade vi utseendet ordentligt på husen. Balkongerna gjordes större, sadeltak byggdes på fastigheterna och två extra våningar byggdes på. Samtidigt installerades hiss i fem hus i området.

Grönt område med närhet till aktiviteter

Här finns en sportarena utomhus med konstgräs. Den är öppen för alla sportsugna och passar särskilt bra för basket, fotboll, bandy, handboll och volleyboll. Ett annat populärt område är skatebanan som används aktivt. Det är dessutom inte långt till Rocklunda – västeråsarnas oas för en mängd olika sporter och evenemang. Både för dig som gillar att sporta själv och för dig som hellre är åskådare. Precis intill Vallby ligger ett populärt friluftsmuseum med utomhusteater och en 18-hålsgolfbana. På vintern kan du åka längdskidor.

Eget centrum

Du behöver inte ta dig in till centrum för att handla, äta eller bli omplåstrad. Här finns mataffär, pizzeria, café och vårdcentral nära till hands. I allaktivitetshuset Paletten finns utrymme för spännande möten.