Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Du har tackat ja till en inglasning av din balkong och det har nu blivit dags för Ryds Glas att komma och mäta hos dig.

Inom kort kontaktar Patric på Ryds Glas dig för att boka en dag för mätning av din balkong. Mätningen sker torsdag 23 september eller fredag 24 september.

Du behöver inte vara hemma när vi kommer. Meddela då bara Ryds Glas när de kontaktar dig att du godkänner att vi går in med huvudnyckel.

Tänk på följande inför mätningen

Inför besöket behöver du plocka undan saker och möbler runt ditt balkongräcke så att Ryds Glas kan komma åt och mäta.

På grund av rådande pandemi vill vi att du inte befinner dig på balkongen samtidigt som medarbetaren från Ryds Glas, utan befinner dig i ett annat rum. Samtliga medarbetare från Ryds Glas är fullt vaccinerade mot Covid-19.

Leveranstid

När vi mätt alla berörda balkonger beställer vi glaset. Leveranstiden från glasleverantören till Ryds Glas tar cirka 12 veckor. Därefter påbörjar vi montering. Vi monterar inglasningarna i trapphusens nummerordning, där vi börjar på Regementsgatan 5 och slutar på Regementsgatan 87.

29 stycken har beställt inglasning av sin balkong och det tar ungefär en dag att montera per balkong.

Ryds Glas kontaktar dig när det är dags för din balkong för att boka en tid med dig.

Kompletterande plåtarbeten

Ibland behövs kompletterande plåtarbeten vid inglasningen. I sånt fall kommer en plåtslagare hem till dig ungefär en vecka efter att Ryds Glas är klara med din inglasning. Montören meddelar dig om du blir berörd.

Avslutningsvis behöver vi ett slutbesked på bygglovet

En balkonginglasning är bygglovsförpliktigad, vilket innebär att du inte får röra eller använda inglasningen förrän vi fått ett godkännande (slutbesked) från kommunen. Slutbeskedet från kommunen kan vi inte få förrän alla balkonginglasningar är på plats.

Kostnaden för inglasningen läggs på din hyra från och med den hela månad som balkonginglasningen kan nyttjas.

Frågor?

Om du har frågor gällande tidsbokningen eller mätningen av balkongerna kontaktar du Patric på Ryds Glas på 021-30 33 55 mellan klockan 7–16 eller patric.fredriksson@rydsglas.se.

För övriga frågor gällande din balkonginglasning kontaktar du Mimer på 021-39 70 00 knappval 5, eller post.backoffice@mimer.nu.