Fel datum för nästa uppdatering av profil

I samband med vår uppdatering av Mina sidor ser vissa sökanden fel datum för nästa gång de behöver logga in för att stå kvar i kön. Vi är medvetna om felet och jobbar på att åtgärda det. Inga konton kommer raderas eller poäng försvinna.

Längst ner på Mina sidor kan du se dina köpoäng. Där finns även ett datum för när du nästa gång behöver logga in för att stå kvar i kön. Det är meningen att det ska visa ett datum ett år fram i tiden, men för vissa stod det dagens datum. Vi jobbar på att fixa till felet och har så länge ändrat texten till ”du behöver logga in igen inom 365 dagar”. Inga konton kommer raderas och inga köpoäng kommer försvinna. Vi har rätt uppgifter i våra system, det är bara hemsidan som har buggen.

Nya Mina sidor och Sök ledigt på mimer.nu

Mina sidor och Sök ledig har fått sig ett lyft. Både med ny design och förbättrade funktioner, tack vare ett nytt uthyrningssystem. Vad sägs om att till exempel kunna logga in med BankID?

Mimers webbplats är mer än bara än hemsida. På baksidan jobbar vårt fastighetssystem och uthyrningssystem för att Sök ledigt och Mina sidor ska fungera. Tidigare har fastighets- och uthyrningssystemen varit separata, men nu har uthyrningen flyttat in i fastighetssystemet, vilket bidrar till flera roliga förändringar.

Vad är nytt?

Både Mina sidor och Sök ledigt har fått ett helt nytt utseende och matchar nu resten av hemsidan. Dessutom har de blivit responsiva, vilket betyder att sidorna anpassar sig efter vilken typ av enhet (smartphone, surfplatta eller dator) du använder.

Logga in med BankID

​Den kanske bästa nyheten är att du nu kan logga in med BankID på Mina sidor. Du som redan har BankID behöver inte göra något. Välj bara BankID när du ska logga in. Har du inte BankID kan du skaffa det via din bank.

Om du inte vill/kan använda BankID går det fortfarande att logga in med personnummer och lösenord. Då behöver du beställa ett nytt lösenord första gången du loggar in.

Ny inloggning på Mina sidor

​Förbättrad serviceanmälan

​Det blir lättare att lämna en komplett och detaljerad serviceanmälan, tack vare vårt nya formulär. Du får i olika steg lämna de uppgifter vi behöver ha för att hjälpa dig med ditt ärenden. Du kommer dessutom kunna göra din serviceanmälan direkt i mobilen.

Sök lägenheter direkt i mobilen

Eftersom sidan är responsiv kan du nu även söka efter lägenheter och anmäla intresse med din smartphone. Samma sak gäller såklart även för bilplatser och förråd.

Apparna försvinner

Med den nya uppdateringen kommer du både kunna söka lägenheter och göra serviceanmälningar i mobilen via mimer.nu. Därför slutar apparna Mina sidor och Sök ledigt att fungera.

​​Boendepoängen försvinner

Det nya uthyrningssystemet innebär många fördelar, men även ett par begränsningar. En sådan är att vi inte längre kan ha kvar våra boendepoäng. Du kommer få dina boendepoäng tillgodoräknade genom att ditt registreringsdatum flyttas bak lika många dagar som antal boendepoäng du hade vid övergången till nya systemet. Du kan läsa mer på vår sida ”Om köpoängen”.

Om köpoängen

Plusvalsbutiken är tillfälligt nere

Vi upplever vissa problem med inloggning till plusvalsbutiken. Vi jobbar på att få det att fungera så att du ska komma åt butiken igen inom kort.

Om något inte fungerar

Precis som med andra nybyggda funktioner kan det hända att det dyker upp någon bugg som sluppit förbi våra testare. Upptäcker du något på Mina sidor eller Sök ledigt som inte fungerar får du gärna kontakta oss på web@mimer.nu och beskriva felet och hur du stötte på det.

Fler förbättringar kommer inom kort

Under våren kommer vi rulla ut fler förbättringar på Mina sidor och Sök ledigt. Vissa små, vissa större. Du kommer bland annat kunna markera ut på en planritning var i lägenheten felet är och bifoga bilder när du gör en serviceanmälan.

Ny inloggning på Mina sidor

Den 19/1 lanserar vi en ny version av Mina sidor. I den nya versionen kan du enkelt logga in med BankID. Om du inte har BankID kan du fortfarande använda personnummer och lösenord, men första gången du loggar in på nya Mina sidor så måste du beställa ett nytt lösenord. 

För dig som vill logga in med BankID

Du som redan har BankID behöver inte göra någonting. Allt är redo. Du behöver bara trycka logga in med BankID och följa stegen, precis som vid all annan identifiering med BankID.

Om du inte har BankID kan du skaffa det via din bank.

För dig som vill logga in med personnummer

Om du inte vill/kan använda BankID går det fortfarande att logga in med personnummer och lösenord. Första gången du loggar in kommer du behöva beställa ett nytt lösenord. Gör så här:

 • Gå till Mina sidor.
 • Klicka på ”Personuppgifter/lösenord” under BankID-knappen.
 • Klicka på ”Glömt lösenord” under Logga in-knappen.
 • Ange ditt personnummer, klicka på ”Skicka länk” 

Du kommer då få ett mejl till den e-postadress du har registrerat hos oss. Om du inte fått något mejl inom några minuter, kontrollera så att den inte hamnat i skräpposten. Har du inte fått något mejl så är det troligtvis för att du har fel mejladress registrerat hos oss. Du behöver då kontakta oss för att uppdatera den.  Det kan du göra via:

Varför fungerar inte mitt gamla lösenord?

Vi har inte bara uppdaterat utseendet och funktionerna på Mina sidor, vi har även bytt vårt uthyrningssystem. Av säkerhetsskäl lämnas inte lösenord ut vid systembyten, därför behöver du beställa ett nytt.

Vi renoverar din tvättstuga

Med start vecka 5 bygger vi om och fräschar upp tvättstugan på Geijersgatan 20. Din tvättstuga ska bli mer miljövänlig, energieffektivare och säkrare med bland annat självdoserande tvättmaskiner. Arbetet beräknas pågå till och med vecka 8.

Varför gör vi detta?

Din tvättstuga är i behov av en renovering. Därför bygger vi om och renoverar den för att göra den mer trivsam och enklare att städa. Samtidigt byter vi ut de gamla tvättmaskinerna till nya fräscha maskiner som är mer energieffektiva.

Skyltningen blir också bättre och tydligare så att det blir enklare att sortera och komma ihåg att städa efter sig.

Vad är självdoserande tvättmaskiner?

De nya tvättmaskinerna kommer att bli självdoserande, vilket innebär att maskinen automatiskt fyller på exakt så mycket tvätt- och sköljmedel som faktiskt behövs. På så sätt minskas överdoseringen och övergödningen i våra vattendrag blir mindre.

Självdoseringen gör också att tvättstugan blir renare, eftersom påfyllningen av tvätt- och sköljmedel sker automatiskt och inte blir kvar eller hamnar utanför påfyllningsfacken.

De nya maskinerna är dessutom mer energieffektiva, det går alltså åt mindre el och det är ju bra för miljön.

Mimer står för tvätt- och sköljmedel

När din tvättstuga öppnar igen efter renoveringen står Mimer för tvätt- och sköljmedel. Tvättmedlet är allergivänligt och Svanenmärkt och ingår när du tvättar utan att det kostar något extra. Du kan enkelt välja bort sköljmedel med en enkel knapptryckning.

Vart tvättar jag när min tvättstuga är stängd?

När vi renoverar din tvättstuga tvättar du istället på Geijersgatan 16. Du får då tillgång till bokningstavlan på den adressen och kan boka som vanligt via Mina sidor eller direkt vid tavlan

Mellan1/2 – 28/2 bokar du tid i den tillfälliga tvättstugan. Före och efter det datumet bokar du som vanligt i din ordinarie tvättstuga.

Har du Frågor?

Om du har frågor går det bra att kontakta vår projektledare Kenth Fransson på 021-39 7012  kenth.fransson@mimer.nu, eller områdessamordnare Claes Lindblom på 021-39 7243      claes.lindblom@mimer.nu

Viktig information till dig som flyttar vid månadsskiftet jan/feb

Informationen gäller inte för dig som redan hämtat ut eller redan lämnat in dina nycklar.

Någon gång i slutet av månaden kontaktar vi på Mimer dig som ska flytta. Vi kommer vid det samtalet förklara för dig hur nyckelhanteringen kommer gå till. Du kommer också få information hem i din brevlåda.

Med omtanke om dig och våra medarbetare samt för att minska smittspridningen av Covid-19 är det viktigt att du inte åker till Mimers kundcenter för att hämta eller lämna dina nycklar.

Tack för din förståelse!

Apparna Sök ledig och Felanmälan upphör att fungera

I mitten på nästa vecka kommer Mina sidor att få sig en välbehövlig uppfräshning, bland annat med en helt ny serviceanmälan. I och med det går Mimer-apparna Sök ledigt och Mina sidor inte att använda från och med nu.

Mina sidor på Mimer.nu fungera som vanligt fram tills att vi lanserar den nya versionen. Har du en aktiv serviceanmälan kommer du kunna fortsätta följa ärendet i vår nya version.

Vad gäller vid snöröjning?

Marken är vit, flingorna singlar ner. Dags för våra entreprenörer att göra sig redo att snöröja våra områden. Men hur går snöröjningen till egentligen?

Samma snöröjningsavtal på alla områden

Nu bestämmer vi själva, tillsammans med vår entreprenör när de ska ut och ploga, på alla områden. Tidigare har de snöröjare som vi anlitar åkt ut och plogat, så kallade ”utkallning”, samtidigt som Västerås stad har gjort det. Men eftersom Västerås stad har många vägar att prioritera och vi främst har gång- och cykelbanor, har det inte passat oss och våra hyresgäster. Förra året testade vi att själva kalla ut på två av våra områden, och har i år alltså infört det överallt.

Ingen snöröjning nattetid

Vi har också styrt tiderna så att ingen snöröjning får ske klockan 23–04, efter önskemål från er. Vid kraftig, långvarigt snöfall kan det dock behövas köras även nattetid, för att få undan mängderna.

Det här gäller vid varje utkallning

Vid varje utkallning har entreprenören nio timmar på sig att snöröja och sanda. Sandning sker direkt efter att snön är bortplogad, för att undvika halka. Entreprenörerna har olika rutt varje gång, så att inte samma hyresgäster får vänta på säkrare vägar. Vi kontrollerar också alltid entreprenörerna i samband med varje utkallning, så att vi får rätt kvalitet på snöröjningen.

Vem snöröjer var?

 • Våra entreprenörer snöröjer entréer, källartrappor, allmänna ytor, besöksparkeringar och handikapparkeringar på våra områden.
 • Du ansvarar själv för att skotta dina egna ytor. Det kan vara din hyrda parkeringsplats/framför ditt garage, balkong, uteplats eller en egen ingång till ditt radhus.
 • Västerås stad ansvarar för angränsande ytor, som exempelvis cykel- och bilvägar. Gå gärna in på deras hemsida för att se vilka gator respektive cykelvägar som är prioriterade:
  Snöskottning och sandning, Västerås stad

Parkeringsplatsen skottar du själv

Din hyrda parkeringsplats och din garageuppfart ansvarar du för själv. Det inkluderar även de snövallar som kan bildas. Om det är ett stort område på parkeringsplatsen som är tomt, kan entreprenörerna ploga där med i samband med övrig snöröjning. Om området är för litet kan inte maskinerna komma in utan att riskera skador på bilarna.

Vad kan jag som hyresgäst tänka på?

För att snöröjningen på din gård ska fungera så bra som möjligt finns det några saker du kan hjälpa oss med:

 • Vid snö och slask blir golven i trapphusen snabbt smutsiga. Stampa gärna av skorna innan du går in, så hjälps vi åt att hålla det fint.
 • Om du har tillgång till ett cykelförråd kan du ställa in den där. Då slipper cykeln förstöras av snön samtidigt som du underlättar för oss när vi ska snöröja.
 • Undvik att parkera din bil inne på området.
 • Ta gärna grus ur de lådor som finns utställda på området, om du upptäcker en isfläck.

Paus i uthyrningen fram till 20 januari

På grund av en stor flytt av vårt uthyrningssystem har vi tillfälligt pausat uthyrningen av lägenheter, förråd och bilplatser. 20 januari är uthyrningen igång igen.

Som du kanske sett har vi inga lägenheter, förråd eller bilplatser publicerade just nu. Det beror på att vi under januari kommer byta vårt uthyrningssystem och även göra två större uppdateringar på vår hemsida.

Nytt utseende och bättre funktioner

När uthyrningen drar igång igen den 20 januari är det med ett nytt utseende och förbättrade funktioner. Det kommer bland annat att gå att söka lägenheter i din smartphone. Även Mina sidor kommer få sig ett lyft.

Ändrade öppettider över trettonhelgen

På trettondagsafton 5/1 har Kundcenter öppet 10–15 och på trettondagen 6/1 har vi stängt.

När vi har stängt kan du göra serviceanmälan på Mina sidor som vanligt. Akuta ärenden hjälper fastighetsjouren dig med.

Mimers öppettider under trettonhelgen

5/1 trettondagsafton: 10–15
6/1 trettondagen: Stängt

Med anledning av Coronaviruset, med omtanke om dig som hyresgäst och våra medarbetare, tar vi enbart emot bokade besök på Kundcenter. Vi ber dig att kontakta oss via mejl, telefon eller Mina sidor.

Akuta ärenden

Vid akuta ärenden ringer när Mimer är stängt ringer du fastighetsjouren. Fastighetsjouren når du på 021-39 70 00.

Vad är ett akut ärende?

Kontakta Fastighetsjouren på 021-39 70 00 om:

 • det rinner mycket vatten från från ett rör som gått sönder
 • det är stopp i avloppet, vattnet stiger och det finns risk för vattenskada
 • en elledning har gått sönder
 • lägenheten eller trappuppgången är helt strömlös och det finns risk att någon skadas
 • en glasruta är krossad och det finns risk att någon skadas eller att det blir inbrott
 • du har låst dig ute eller tappat bort nycklarna och behöver en låsöppning.

Nyår – högtid för raketer

Många vill fortfarande fira in det nya året med raketer. Då finns det regler som du måste följa. Du måste vara 18 år för att både köpa och använda dem. Smällare är förbjudna och för att skjuta raketer med styrpinne måste du ha tillstånd och utbildning. Du får absolut inte skjuta mot människor, djur eller byggnader.

För att få köpa, sälja och använda fyr­verkerier måste du vara 18 år. Det är även olagligt att ge fyrverkerier till en person under 18 år. Alla smällare är i huvudsak förbjudna och får varken säljas eller används utan speciella tillstånd. Enligt lagen definieras smällare som fyr­verkeri­produkter som har knall som sin huvud­sakliga effekt.

Raket med styrpinne kräver tillstånd och utbildning

För att skjuta raketer med styrpinne måste du sen 1 juni 2019 både ha tillstånd från kommunen och gå en utbildning hos en MSB-godkänd utbildningsanordnare.

Förbered ditt fyrverkeri

Välj en öppen plats fri från träd där marken är plan så att det går att ställa upp fyrverkeripjäserna stadigt. Se till att hålla tillräckligt avstånd från byggnader, trafikerade vägar och parkerade fordon så att fyrverkerierna inte riskerar att ställa till skador. Tänk också på att visa hänsyn till andra människor och djur som kan bli skrämda av fyrverkerier.

Skjut inte mot människor, djur eller byggnader.

För många är det jobbigt med raketer

Tänk även på att alla inte gillar när det smäller. Det gäller såväl våra två- som fyrbenta vänner. Även miljön mår dåligt av raketerna.

Tider för raketskjutning

Du får skjuta raketer mellan klockan 15 på nyårsafton och klockan 03 på nyårsdagen (gäller även påskafton och valborgsmässoafton).

Tio råd för ett säkrare fyrverkeri

DinSäkerhet.se ger tips på hur du gör för att fyrverkeriskjutandet ska bli så säkert som möjligt.

 1. Kontrollera att fyrverkeripjäsen inte är skadad. Lämna alltid tillbaka skadade pjäser där du köpte dem.
 2. Förbered ditt fyrverkeri i god tid.
 3. Var nykter.
 4. Följ bruksanvisningen.
 5. Håll aldrig en tänd fyrverkeripjäs i handen om inte bruksanvisningen tillåter det.
 6. Luta dig aldrig över en tänd fyrverkeripjäs.
 7. Håll säkerhetsavståndet. Se till att dina åskådare också gör det.
 8. Vänta 10-20 minuter med att gå fram till en fyrverkeripjäs som inte fungerar. Tänd inte igen, lämna tillbaka pjäsen i stället.
 9. Tänk på riskerna. Fyrverkeripjäser kan orsaka bränder eller andra skador.
 10. Visa hänsyn. Tänk på att både människor och djur kan bli skrämda av fyrverkerier.

Gott nytt år!