Dags att testa din brandvarnare

På söndag 1 december är det brandvarnardagen. Perfekt tillfälle att testa din! I din lägenhet ska det finnas minst en brandvarnare i taket. En brandvarnare som fungerar räddar liv om det börjar brinna. Du behöver själv prova regelbundet om brandvarnaren fortfarande fungerar.

Visste du att hela 35 % aldrig testar sin brandvarnare? Var med och se till att den siffran sjunker. Testa din brandvarnare i dag. Brandvarnardagen är 1 december varje år – att påminna alla om hur viktigt en fungerande brandvarnare är.

Så här gör du för att testa din brandvarnare

Tryck på knappen på din brandvarnare i några sekunder­ – tjuter den till fungerar den som den ska.

Om din brandvarnare är trasig – gör en serviceanmälan

Låter det inget från brandvarnaren behöver den bytas ut. Gör då en serviceanmälan via Mina sidor, vår app eller kontakta Kundcenter på 021-39 70 00. Det gör du även om du inte hittar någon brandvarnare i din lägenhet.

Lär dig mer om brandsäkerhet

Brandsäkerhet – information för dig som är hyresgäst hos oss

Asfaltering av parkeringsplatser

Med början vecka 49 så kommer parkeringen längst med Stjärngatan 1 och parkeringen längst med Karlavagnsgatan 5 att asfalteras. De beräknas bli färdiga under samma vecka som arbetet påbörjas.   Vecka 50 kommer parkeringen vid gaveln av Narvavägen 32/miljöboden och parkeringen längst med gatan vid Karlavagnsgatan 1 att asfalteras. De beräknas bli färdiga under samma vecka som arbetet påbörjas.

Vi har sett att det finns ett underhållsbehov på asfalten vid dessa parkeringar och vill åtgärda detta innan vintern kommer samt innan parkeringarnahyrs ut för att minska påverkan för er boende. Parkeringarna kommer att stängas av under tiden arbetet pågår och ni hänvisas till andra platser.

Under tiden parkeringarna förbereds och asfalteras kan du ställa din bil på följande platser. Bevakningsbolaget kommer att informeras om att arbetet pågår på området och att ni boende givits tillåtelse att parkera på hänvisade platser trots skyltning, se bifogade bilder.

Panta och stöd Musikhjälpen!

Västerås fritidsklubbar och fritidsgårdar samlar in pengar till Musikhjälpen 2019, som i år hålls i Västerås. Du kan hjälpa till genom att lämna din pant till närmaste fritidsklubb eller fritidsgård. Vi pantar åt dig och skänker pengarna direkt till Musikhjälpen.

Fritidsgårdarna finns på Vallby, Bjurhovda, Växhuset, Önsta Gryta, Viksäng, Irsta, Bäckby, Pettersberg, Rönnby, Hammarby, Skallberget och Råby.

Adresserna till alla Västerås fritidsgårdar

Stort tack för att du är med och bidrar till Musikhjälpen och på så sätt stödja årets tema: “Sex är inte ett vapen”!

Ingen plast i matavfallet, tack!

Ingen plast i matavfallet, tack! Då kan fler köra på biogas. En enda korrekt sorterad matavfallspåse räcker till biogas så att en bil kan köra tre kilometer i Västerås stadstrafik. Du och dina Mimergrannar som sorterar rätt bidrar med 1 015 ton matavfall.

Visst låter 1 015 ton matavfall mycket, men potentialen är mycket högre. Många matavfallspåsar blir aldrig till biogas eftersom de har plast i sig eller har lagts i en plastpåse vid sorteringen. Men det finns enkla knep att ta till.

Så här sopsorterar du – gör rätt för miljöns och plånbokens skull

– Varje enskild person kan göra stor nytta för miljön bara genom att sortera matavfallspåsen på rätt sätt. Den ska till exempel inte läggas i en plastpåse, för då kan inte matavfallet användas till biogas eller biogödsel, säger Sandra Eriksson, som informerar våra hyresgäster om källsortering.

Men vad gör man om bruna påsen är blöt?

De flesta av er gör rätt när ni sorterar sina sopor. Men när det gäller matavfallspåsen har vi fortfarande problem. Många lägger en plastpåse kring den bruna påsen och då sorteras den bort och blir aldrig till biogas eller biogödsel.

Gör så här för att undvika kladdiga matavfallspåsar

Anledningen till att många lägger sina bruna matavfallspåsar i en plastpåse beror på att den kan bli kladdig och blöt om man väntar för länge med att slänga den.

  • Lägg i lite mindre och gå ut med matavfallspåsen oftare, varje dag är faktiskt bäst och fräschast.
  • Använd två bruna påsar istället för att stoppa allt i en plastpåse.
  • Du kan lägga lite tidningspapper eller äggkartong i botten av bruna påsen.

Matavfallet blir till biogas, om det sorteras och hanteras rätt. Då kan fler köra på biogas. Här kan varje enskild individ göra en stor nytta för miljön bara genom att sortera bättre. Och vi slipper onödiga kostnader.

Ingen plast i matavfallet, tack!

Dags att märka upp parkeringsplatser

Den 18 november påbörjar vår entreprenör AE-Mark ett arbete med att montera upp nya räcken inför uppmärkning av parkeringsplatserna.

Du som hyresgäst behöver då se till att din bil är parkerad 50 centimeter från framförvarande kantsten, detta för att de enkelt skall komma åt och kunna arbeta framför din bil. Mer information kommer att sättas upp vid parkeringarna av AE-Mark.

Nytt med Mimerkortet – Julshow!

Nu har du med Mimerkortet chansen att spara 10 % på en härligt sprakande julshow! Boka upp onsdag 4 december om du vill gå på Christmas Stars på Aros Congress Center. Bokar gör du senast 22 november.

Med sina fartfyllda och varma karaktärer tolkar artister klassiska hits och musikaliska legender på ett spännande och annorlunda sätt. Humorn och glimten i ögat är ständigt närvarande.

Pris: 650:-/person inkl. moms (det är inklusive rabatten)
I priset ingår:
Entré, julbuffé, julshow samt bevakad garderob

Tid, plats och boka biljett

Datum: Onsdag 4 december
Tid
: Show med efterföljande dans 19.30–ca 01.00, insläpp från kl 19.00
Plats: Aros Congress Center
Sista bokningsdag: Fredag 22 november (med reservation för slutförsäljning)
Information och bokning:
Ann-Louise Magnusson, Aros Congress Center, 021-10 11 88, 070-626 88 13. E-post: ann-louise.magnusson@acc.se

Så fungerar era element

Om du har 21 grader eller mer i rummet så går det inte fram någon värme till elementet.

Men om temperaturen sjunker så går det fram värme och elementen blir varma, helt eller delvis beroende på hur mycket värme som kan tryckas ut (kan bli fläckvis varma).

Vid vädring i ett rum stängs elementen av och när man stänger fönsterna eller balkongdörren så går elementen igång igen efter ca 30-60 minuter.

Plusvalsbutiken fungerar igen

Nu ska Plusvalsbutiken fungera som vanligt. Det krävdes mer jobb än vi trodde för att lösa problemet. Det var mycket mer komplext än vad det först verkade som. Men nu är butiken igång igen som den ska.

Besök gärna Kundcenter på Sigmatorget (Torggatan 4). Där får du alltid proffsig hjälp och har lättare att se hur tapeterna verkligen ser ut. De hjälper dig även med att se hur mycket det kommer att kosta beroende på vad du väljer.

Öppettider: Kundcenter har öppet måndag-torsdag kl 10-17 och fredagar kl 10-15.

Ny entreprenör för yttre skötsel

Nu välkomnar vi en ny entreprenör för den yttre skötseln på Bäckby. Västmanlands Fastighetsskötsel kommer ansvara för att hålla gården ren och fin genom att bland annat klippa gräs, ploga snö, rensa rabatter och tömma sopkorgarna på området. Säg gärna hej om du ser dem!

Varför nytt bolag?
Anledningen till att vi får en ny entreprenör är att vi omfattas av
lagen om offentlig upphandling (LOU). Enligt den lagen måste vi upphandla olika tjänster när avtalstiden löpt ut.

Vi säger stort tack till de som tidigare arbetat på våra gårdar och välkomnar nu alla medarbetare hos Västmanlands Fastighets-skötsel.

Nya parkeringsavgifter på Vetterstorp

För er på Vetterstorp börjar de nya parkeringsavgifterna att gälla från och med 1 februari 2020. Det innebär att du behöver betala för att parkera din bil eller motorcykel. Det gäller alla våra parkeringsplatser. Under 14–20 oktober har du möjlighet att söka parkeringsplats.

Vi har väntat med att införa de nya parkeringsavgifterna hos er i och med ombyggnationen. Anledningarna till att vi införde dessa nya avgifter 2018 var dels för att ha tryggare parkeringar med färre obehöriga bilar och felparkeringar och dels för att kostnaderna för parkeringarna tidigare betalades av alla hyresgäster.

De nya parkeringshyrorna

Det finns tre typer av parkeringsplatser att hyra på Vetterstorp. Alla avgifter är angivna i 2019 års hyra.

Parkeringsplats: 255 kr/månad
Parkeringsplats med el: 357 kr/månad
Garage: 714 kr/månad

Det kommer finnas handikapplatser och avgiftsbelagda besöksparkeringar.

Så här gör du för att hyra en bilplats

Registrera dig som sökande av bilplats för att börja samla dina köpoäng. Ju fler köpoäng du har större chans att få just den bilplats du önskar.

  • Du registrerar dig på Mina Sidor
  • Under Skapa ansökningar, i rutan Ledigt, skapar du din ansökan.

Under 14–20 oktober publicerar vi alla lediga bilplats. De hittar du via Mina sidor. Gör så här:

  • Logga in på Mina sidor.
  • Klicka på fliken Sök ledigt i rutan Ledigt
  • Klicka på P-platser
  • Du kan anmäla ditt intresse på max tre parkeringsplatser samtidigt. Får du flera erbjudanden tackar du ja till den plats du helst vill ha och nej till de andra.
  • Till en början får du hyra en bilplats, det vill säga en bilplats per hushåll. Finns det sedan gott om lediga platser där du bor, kommer det finnas möjlighet att kunna hyra fler.

Mer information om att hyra parkeringsplats

För dig som redan hyr en parkeringsplats

Ditt kontrakt förnyas genom att du betalar den nya hyran för februari 2020. Då behåller du din plats och accepterar höjningen av din nya hyra. Om du inte betalar sägs din plats upp*.

Om du inte vill behålla din parkeringsplats

Om du vill säga upp din parkeringsplats och gör det senast 1 januari 2020, kan vi avsluta kontraktet innan de nya reglerna börjar gälla. Vill du byta den plats du har idag, skriver du det i din ansökan på Mina Sidor. Du anger att du vill byta plats i rutan Övriga önskemål.

Har du frågor?

Här på hemsidan finns mer information om parkeringar inklusive parkeringsregler. Det går också bra att ringa vårt Kundcenter på 021-39 70 00, eller besöka oss på Torggatan 4.

Det här gäller för våra parkeringar

*Separata avtal om parkeringsplats omfattas inte av gällande förhandlingsordning

Bostads AB Mimer i Västerås och Hyresgästföreningen Region Aros-Gävle har träffat en överenskommelse som innebär att separata avtal om parkeringsplats och lokal inte längre ska omfattas av gällande förhandlingsordning. Detta medför att villkoret om förhandlingsordning i ditt hyreskontrakt för sådan förhyrning inte längre gäller. Med anledning av detta kommer Bostads AB Mimer i Västerås att höja hyran genom att avisera ny hyra. Genom betalning av aviserad hyra accepterar du hyreshöjningen. Om du inte accepterar hyreshöjningen genom erläggande av aviserad hyra blir Bostads AB Mimer tvungen att säga upp ditt hyresavtal för villkorsändring med begäran om bland annat hyreshöjning. Hyran för parkering kommer att höjas med 2% i januari varje år.