Sugen på gratis film?

Ända fram till söndag 13 oktober har du chans att se en massa bra film på Västerås Filmfestival. Med Mimerkortet kan du hämta gratis festivalpass. Västerås Filmfestival firar 5 år och blir bara större och bättre för varje år.

Som hyresgäst hos oss får du inträde till festivalens filmer med eget festivalkort (värde 345kr). Med Mimerkortet kan du se nästa alla filmvisningar förutom vissa specialvisningar som kan vara bokade. Erbjudandet gäller i mån av plats.

Det här gäller för dig med Mimerkort

Du behöver inte köpa några biljetter till filmerna. I de fall det är specialvisningar med bokad grupp då går de före, finns det plats över kan övriga få tillgång till visning. Specialvisningar är ett fåtal under hela festivalen. För övriga event som t ex workshop i manus, prisutdelning och fest krävs det biljett. Vid prisutdelning gäller klädeskod “proper klädsel”.

Tid: Till och med 13 oktober
Plats:
Culturen, i Box 2, en festivalcentral kommer finnas på Culturen, Sintervägen 6, dit man kan komma för att få information om allt som har med festivalen att göra.
Mer information: Västerås Filmfestival
Kom ihåg: Kom ihåg att ta med Mimerkortet

Biljetter till workshops, prisutdelning, etc. finns att köpa här: Biljetter till workshops, prisutdelning

Plusvalsbutiken har fortfarande problem

Tyvärr uppstod ett nytt problem efter att det första var löst. Vi jobbar för fullt tillsammans med våra IT-leverantörer för att det ska vara löst så snart som möjligt.

Besök gärna Kundcenter på Sigmatorget (Torggatan 4). Där får du alltid proffsig hjälp och har lättare att se hur tapeterna verkligen ser ut. De hjälper dig även med att se hur mycket det kommer att kosta beroende på vad du väljer.

Öppettider: Kundcenter har öppet måndag-torsdag kl 10-17 och fredagar kl 10-15.

Nu börjar vi renovera miljöbodarna på Välljärnsgatan 1-45

Vi vet att det är ett bekymmer med sorteringen av sopor och ordningen i miljöboden där du bor. Nu vill vi att vi hjälps åt att göra ett bra jobb tillsammans!

Vi gör fint i din miljöbodarna

Med start den 7 oktober stänger vi några miljöbodar. Då ska vi måla om, städa och sätta upp nya skyltar. När dem är stängda slänger du alla dina sopor i containern som står i närheten av miljöboden. Miljöboarna öppnar igen under vecka 43.

Trapphusmöte

Innan vi öppnar miljöbodarna har vi ett trapphusmöte för dig och dina grannar. Det gör vi den 17 oktober någon gång mellan klockan 17 och 19. Då berättar vi mer om hur du ska sortera och slänga dina sopor. Mer information kommer närmare Vi ses!

Connexion Rap West fortsätter i höst

Vi är så glada över att berätta: Vi kör vidare med rap-skolan Connexion Rap West även i höst! Perfekt för dig som är ung och musikintresserad. Även den här terminen kan vi stolt meddela att Guvernor Andy är ledare. Vi startar på onsdag 2 oktober.

Är du eller känner du nån som är intresserad? Kom till vår lokal Kollage på Bäckby – det är bara att dyka upp. Vi kör varje onsdag med start redan 2 oktober. Har du inte möjlighet att komma då, går det bra att börja nästa onsdag.

Plats: Kollage på Välljärnsgatan 488 på Bäckby
Tid:  Onsdagar kl 17–19 med start 2 oktober

Samarbete

Connexion Rap West är ett samarbete mellan oss och Sensus studieförbund.

Erbjudande på området om extralås

Det har kommit till vår kännedom att det erbjudits montering och köp av extralås till lägenhetsdörrarna av ett företag.

Detta är ingenting som vi från Mimer erbjuder, utan kommer från ett företag vi inte har något avtal eller samarbete med.

Skulle du som hyresgäst ändå vilja montera ett extralås, så kommer det vid avflytt krävas en återställning och eventuell kostnad kan tillkomma.

Vattenavstängning torsdag 3 oktober

En vattenavstängning kommer att ske på torsdag 3 oktober mellan klockan 10-14 på Puddelugnsgatan 1-45 samt Välljärnsgatan 2-484.

Radiator kommer att utföra ett arbete på område vilket medför en vattenavstängning där både kall och varmvatten kan drabbas. Se till att fylla någon hink med vatten för eventuell spolning i toaletten och tänk även på att det kan vara bra att ha dricksvatten i kylen om ni skall vara hemma under dagen.

Dansa gratis! Mimers Dance School börjar igen

Gillar du att röra dig till musik, dansa eller bara prova något nytt? Mimer erbjuder gratis danslektioner under hösten 2019. Öppet för alla. Inga förkunskaper behövs och du behöver inte föranmäla dig. Det är bara att dyka upp.

När? Tisdagar kl 17–19, 1 oktober–26 november
Var? Kristiansborgshallen, Carlforska gymnasiet
Ålder? Alla åldrar
Pris? Gratis!

Vad kommer vi att dansa?

Jo, det blir dessa typer av danser som vi kommer lära oss.

  • Afro dance
  • Jazz
  • Streetdance
  • Breakdance
  • Hip hop

För mer information

Följ oss på Instagram: @mimersdanceschool
För mer information kontakta Samir på 021- 39 70 18.

Gympa för alla

Från och med 30 september och alla måndagar fram till jul, är du hjärtligt välkommen på gruppträning i sittande gymnastik.

Vad är sittgymnastik?

Med sittgymnastik kan de flesta vara med och röra på sig utan behöva stå. Det är ett rörelseprogram i 25 minuter som är anpassat för äldre. Syftet är att främja blodcirkulationen, balansen, koordinationen och hålla igång rörligheten i leder och muskler.

Vill du vara med?

Du deltar i de rörelser du kan och använd kläder du kan röra dig ledigt i. Sittgympan leds av oss och ingen föranmälan behövs.

Tid:

Måndagar kl.10:00 – 11:00 med start 30 september och efter gymnastiken tar vi en gemensam fika med frukt till.

Plats:

Samlingsplatsen Kollage på Välljärnsgatan 488

Varmt välkomna!

Spontanfotbollen fortsätter

Fotbollssugen? Vilken tur att några av fotbollsföreningarna kör vidare med spontanfotbollen även nu i höst. Du kan lira på Skallberget, Emaus och Rocklunda.

Tack vare BK30, VIK Fotboll och VSK Fotboll kan du som vill röra på dig och träffa andra ses för lite spontanfotboll nu under hösten. Du kan vara hur ovan vid bollsporter som helst och i vilken ålder – alla är välkomna.

Här kan du spela fotboll

BK 30

Spontanfotboll på Ringvallen, vid Emausskolan.
När: Under september
Tid: Fredagar kl 19.30–21.00

VIK Fotboll

Skallberget; konstgräsplanen vid vattentornet.
När: September–mitten av oktober.
Tid: Tider och dagar för VIK:s spontanfotboll

Gryta; fotbollsplanen vid gamla ICA Grytan.
När: Augusti–mitten av oktober
Tid: Tider och dagar för VIK:s spontanfotboll

VSK Fotboll

Nattfotboll i plåthallen, Rocklunda.
När: September–oktober
Tid:
Varje lördag kl 20–22

Ändrade öppettider 11/9

På eftermiddagen onsdag den 11 september är hela företaget på utbildning. Det innebär att vi stänger tidigare.

Kundcenter: Öppet kl 10.00–11.30
Felanmälan: Öppet kl 8–11.30
Områdeskontoren:
Stängt för besök