Dags att testa din brandvarnare

På söndag 1 december är det brandvarnardagen. Perfekt tillfälle att testa din! I din lägenhet ska det finnas minst en brandvarnare i taket. En brandvarnare som fungerar räddar liv om det börjar brinna. Du behöver själv prova regelbundet om brandvarnaren fortfarande fungerar.

Visste du att hela 35 % aldrig testar sin brandvarnare? Var med och se till att den siffran sjunker. Testa din brandvarnare i dag. Brandvarnardagen är 1 december varje år – att påminna alla om hur viktigt en fungerande brandvarnare är.

Så här gör du för att testa din brandvarnare

Tryck på knappen på din brandvarnare i några sekunder­ – tjuter den till fungerar den som den ska.

Om din brandvarnare är trasig – gör en serviceanmälan

Låter det inget från brandvarnaren behöver den bytas ut. Gör då en serviceanmälan via Mina sidor, vår app eller kontakta Kundcenter på 021-39 70 00. Det gör du även om du inte hittar någon brandvarnare i din lägenhet.

Lär dig mer om brandsäkerhet

Brandsäkerhet – information för dig som är hyresgäst hos oss

Panta och stöd Musikhjälpen!

Västerås fritidsklubbar och fritidsgårdar samlar in pengar till Musikhjälpen 2019, som i år hålls i Västerås. Du kan hjälpa till genom att lämna din pant till närmaste fritidsklubb eller fritidsgård. Vi pantar åt dig och skänker pengarna direkt till Musikhjälpen.

Fritidsgårdarna finns på Vallby, Bjurhovda, Växhuset, Önsta Gryta, Viksäng, Irsta, Bäckby, Pettersberg, Rönnby, Hammarby, Skallberget och Råby.

Adresserna till alla Västerås fritidsgårdar

Stort tack för att du är med och bidrar till Musikhjälpen och på så sätt stödja årets tema: “Sex är inte ett vapen”!

Ingen plast i matavfallet, tack!

Ingen plast i matavfallet, tack! Då kan fler köra på biogas. En enda korrekt sorterad matavfallspåse räcker till biogas så att en bil kan köra tre kilometer i Västerås stadstrafik. Du och dina Mimergrannar som sorterar rätt bidrar med 1 015 ton matavfall.

Visst låter 1 015 ton matavfall mycket, men potentialen är mycket högre. Många matavfallspåsar blir aldrig till biogas eftersom de har plast i sig eller har lagts i en plastpåse vid sorteringen. Men det finns enkla knep att ta till.

Så här sopsorterar du – gör rätt för miljöns och plånbokens skull

– Varje enskild person kan göra stor nytta för miljön bara genom att sortera matavfallspåsen på rätt sätt. Den ska till exempel inte läggas i en plastpåse, för då kan inte matavfallet användas till biogas eller biogödsel, säger Sandra Eriksson, som informerar våra hyresgäster om källsortering.

Men vad gör man om bruna påsen är blöt?

De flesta av er gör rätt när ni sorterar sina sopor. Men när det gäller matavfallspåsen har vi fortfarande problem. Många lägger en plastpåse kring den bruna påsen och då sorteras den bort och blir aldrig till biogas eller biogödsel.

Gör så här för att undvika kladdiga matavfallspåsar

Anledningen till att många lägger sina bruna matavfallspåsar i en plastpåse beror på att den kan bli kladdig och blöt om man väntar för länge med att slänga den.

  • Lägg i lite mindre och gå ut med matavfallspåsen oftare, varje dag är faktiskt bäst och fräschast.
  • Använd två bruna påsar istället för att stoppa allt i en plastpåse.
  • Du kan lägga lite tidningspapper eller äggkartong i botten av bruna påsen.

Matavfallet blir till biogas, om det sorteras och hanteras rätt. Då kan fler köra på biogas. Här kan varje enskild individ göra en stor nytta för miljön bara genom att sortera bättre. Och vi slipper onödiga kostnader.

Ingen plast i matavfallet, tack!

Nytt med Mimerkortet – Julshow!

Nu har du med Mimerkortet chansen att spara 10 % på en härligt sprakande julshow! Boka upp onsdag 4 december om du vill gå på Christmas Stars på Aros Congress Center. Bokar gör du senast 22 november.

Med sina fartfyllda och varma karaktärer tolkar artister klassiska hits och musikaliska legender på ett spännande och annorlunda sätt. Humorn och glimten i ögat är ständigt närvarande.

Pris: 650:-/person inkl. moms (det är inklusive rabatten)
I priset ingår:
Entré, julbuffé, julshow samt bevakad garderob

Tid, plats och boka biljett

Datum: Onsdag 4 december
Tid
: Show med efterföljande dans 19.30–ca 01.00, insläpp från kl 19.00
Plats: Aros Congress Center
Sista bokningsdag: Fredag 22 november (med reservation för slutförsäljning)
Information och bokning:
Ann-Louise Magnusson, Aros Congress Center, 021-10 11 88, 070-626 88 13. E-post: ann-louise.magnusson@acc.se

Välkommen på bomöte

Nu har det blivit dags för bomöten , vi kommer att hålla dessa under vecka 46 och du kan se nedanför vilken dag, tid och plats som gäller för just ditt område.

Bäckby: Tisdag 12 november klockan 18:00 – 19:00 i Bäckbyhuset Välljärnsgatan 492

Skälby: Onsdag 13 november klockan 18:00 – 19:00 i Hyresgästföreningens lokal Skälbygatan 68

Fredriksberg: Torsdag 14 november klockan 18:00 – 19:00 i Råbygallerian                   Råby centrum 1

Byggnationen i Bäckby centrum

Nu är Mimer och Skanskas byggnation av de nya husen och butikslokaler i Bäckby centrum invigda med ett ordentligt spadtag. Tack till alla som var med. Nu börjar den spännande byggnationen av det första huset.

Bygget startar med pålning vecka 46 – det kommer låta lite

Vecka 46 kommer en pålkran användas för att föra ner 340 stycken 10 meter långa pålar i marken. Pålarna slås ner till berget för att bära upp tyngden av husen.
Arbetet kommer pågå måndag–onsdag 07:00-19:00 och torsdag 07:00–12:00 i cirka fem veckor.
Inför pålningsarbetet har vi besiktigat husen runt området och placerat ut vibrationsmätare på strategiska ställen.
Det är byggets största grundläggningsmaskin som kommer vara på plats. Maskinen väger ca 60 ton och pålningsarbetet låter en hel del. Tack för ditt tålamod!

Uppdatera dina kontaktuppgifter

Många gånger informerar vi om viktiga saker som händer via SMS. Du som bor hos Mimer behöver därför se till att det alltid finns rätt kontaktuppgifter till dig på Mina sidor på mimer.nu.

Respektera avspärrningarna – för din säkerhet

Vi förstår att byggnationen innebär lite extra besvär för dig som ska ta dig fram i centrum. Det går inte att gå samma vägar och marken kan vara ojämn. För din säkerhet är det väldigt viktigt att respektera avspärrningarna. Tänk på att det är en byggarbetsplats och se extra noga efter barnen.

Tillsammans för Bäckby.

Mimer investerar på Bäckby. Vi finns dagligen på plats för att ta hand om våra hyresgäster, vi bygger nya hus och satsar på projekt för att skapa ännu bättre sammanhållning, ökad sysselsättning och trygghet. Det gör vi tillsammans med andra engagerade personer och organisationer. Exempel på detta är Kvinna för Bäckby, En Frisk Generation, Connexion Rap West, Flickinitiativet, På Lika Villkor, Jobbpunkt Mimer och byggnation av 105 nya lägenheter och butiker i centrum.

Plusvalsbutiken fungerar igen

Nu ska Plusvalsbutiken fungera som vanligt. Det krävdes mer jobb än vi trodde för att lösa problemet. Det var mycket mer komplext än vad det först verkade som. Men nu är butiken igång igen som den ska.

Besök gärna Kundcenter på Sigmatorget (Torggatan 4). Där får du alltid proffsig hjälp och har lättare att se hur tapeterna verkligen ser ut. De hjälper dig även med att se hur mycket det kommer att kosta beroende på vad du väljer.

Öppettider: Kundcenter har öppet måndag-torsdag kl 10-17 och fredagar kl 10-15.

Planerad vattenavstängning fredag 25 oktober

Planerad vattenavstängning fredag 25 oktober mellan klockan 10-12, både kall- och varmvatten kommer att stängas av.

Adresser som kommer att beröras av vattenavstängningen är:

Välljärnsgatan 1A & 1B

Välljärnsgatan 1 – 45

Stångjärnsgatan 2A & 2B

Stångjärnsgatan 2 – 606

Ny entreprenör för yttre skötsel

Nu välkomnar vi en ny entreprenör för den yttre skötseln på Bäckby. Västmanlands Fastighetsskötsel kommer ansvara för att hålla gården ren och fin genom att bland annat klippa gräs, ploga snö, rensa rabatter och tömma sopkorgarna på området. Säg gärna hej om du ser dem!

Varför nytt bolag?
Anledningen till att vi får en ny entreprenör är att vi omfattas av
lagen om offentlig upphandling (LOU). Enligt den lagen måste vi upphandla olika tjänster när avtalstiden löpt ut.

Vi säger stort tack till de som tidigare arbetat på våra gårdar och välkomnar nu alla medarbetare hos Västmanlands Fastighets-skötsel.

Sugen på gratis film?

Ända fram till söndag 13 oktober har du chans att se en massa bra film på Västerås Filmfestival. Med Mimerkortet kan du hämta gratis festivalpass. Västerås Filmfestival firar 5 år och blir bara större och bättre för varje år.

Som hyresgäst hos oss får du inträde till festivalens filmer med eget festivalkort (värde 345kr). Med Mimerkortet kan du se nästa alla filmvisningar förutom vissa specialvisningar som kan vara bokade. Erbjudandet gäller i mån av plats.

Det här gäller för dig med Mimerkort

Du behöver inte köpa några biljetter till filmerna. I de fall det är specialvisningar med bokad grupp då går de före, finns det plats över kan övriga få tillgång till visning. Specialvisningar är ett fåtal under hela festivalen. För övriga event som t ex workshop i manus, prisutdelning och fest krävs det biljett. Vid prisutdelning gäller klädeskod “proper klädsel”.

Tid: Till och med 13 oktober
Plats:
Culturen, i Box 2, en festivalcentral kommer finnas på Culturen, Sintervägen 6, dit man kan komma för att få information om allt som har med festivalen att göra.
Mer information: Västerås Filmfestival
Kom ihåg: Kom ihåg att ta med Mimerkortet

Biljetter till workshops, prisutdelning, etc. finns att köpa här: Biljetter till workshops, prisutdelning