Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll
Högnes innergård med sociala ytor.

MER CITYPULS. MER bekvämt.

I Högne bor du bekvämt med restauranger, shopping, nöjes- och kulturliv precis runt hörnet. I huset finns både plats för bilen och ett mysigt café. Men bäst är kanske den gröna innergården med utegym och sittplatser för avkoppling och gemenskap.

Längs Kopparbergsvägen har vi byggt ett nytt spännande hus med 54 moderna bostäder, en grön innergård, 320 parkeringsplatser och ett mysigt kafé. Om du vill ha bo bekvämt och ha ett enkelt liv med nära till allt i centrala Västerås ska du flytta hit.

Framtida lediga lägenheter kommer att finnas på Sök ledigt-sidan. Titta in där då och då om du vill bo i Högne.

Det här är kvarteret Högne

Högne ligger centralt vid Kopparbergsvägen. Ett hus med 320 parkeringsplatser, 54 hyreslägenheter och ett kafé. Nya moderna bostäder från 1 till 3 rum och kök, med en grönskande innergård som ligger skyddat mitt i huset. Från lägenheten är det nära till alla affärer och all service som finns i centrum, men också nära till bussar, tåg och den egna bilen.

1 till 3 rum och kök

Lägenheterna finns från ettor på 35 kvadratmeter till 3 rum och kök på 74 kvadratmeter. Bostäderna på de två översta våningarna har loftgång och entré mot den gröna innergården. Här kan du få ett nybyggt hem i city med en bra planlösning, fina vitvaror och helkaklat badrum.

Se Högnes olika lägenheter

Med vår bostadsväljare kan du navigera dig runt hela huset och klicka in på alla lägenheter. Under “Faktablad” kan du se planritning och utrustning för lägenheten. Det finns även ett bildgalleri. Lägenheterna är uthyrda och eventuella lediga bostäder framöver kommer att annonseras på sök-ledigt sidan.

Bostadsväljare – hitta din favoritlägenhet

Högnes träfasad med röda detaljer runt fönstren.
Bakom den vackra träfasaden finns 54 nya lägenheter och 320 parkeringsplatser.
Högnes innergård med schackspel och sociala ytor.
Om du bor på de två översta våningarna I Högne kan du öppna dörren till en gemensam grön innergård.
Högnes innergård med sociala ytor.
Innergården med sociala ytor.
Drönarbild fotad över Högne, med innergård och solceller.
Solceller på taket och sedumtak på innergårdens förråd.
Etta med hexagonformat kakel i köket, matbord, skrivbord och säng.
En etta i Högne.
Helkaklat badrum med dusch och tvättmaskin.
Helkaklade badrum med kombimaskin.

Bo i city med shopping, nöjesliv, kultur och parker

Att bo i city har sina fördelar. Det är nära till allt. Och det finns mycket att välja på i Västerås. Se på konst, köpa blommor på torget, investera i en ny kamera, en god middag med sin käresta eller bara sitta på ett utefik och titta på folk. Samtidigt som det är nära till Mälaren med sol, bad och fiske.

Läs mer om centrum och andra bostadsområden

Arkitektens idé

Kvarteret Högne skapar en ny levande entré till Västerås innerstad. Byggnaden ska genom en hållbar gestaltning av naturliga element som trämaterial och gröna tak av sedum, bidra med en miljö i gränslandet mellan karakteristisk kvartersbebyggelse och lummig park. Stora glaspartier på entréplan öppnar upp och ger ljus inuti byggnaden vid entré, gemensamma utrymmen och café, vilka tillsammans med lägenheter mot Kopparbergsgatan inte ger insyn till det annars öppna garaget mot parken. Framför caféverksamheten finns ett torg med möjlighet till uteservering.

Träraster skapar varierande nivåer på fasad

Hela huset samt garaget omsluts av ett träraster i estetiskt tilltalande form, vilket skapar varierande nivåer på fasaden. Nedtill på fasaden kan vi se inslag av röd kopparfärg. Färgen knyter an till omkringliggande arkitektonisk karaktär då flertalet av byggnaderna har fasader av tegel och puts i liknande färgskala.

Lägenheter med loftgångar

Lägenheterna ovanför entréplan och allmänna planet med förråd är fördelade på fyra våningsplan. Två av planen med betongkonstruktion återfinns vid sidan av garaget mot Kopparbergsvägen och Karlsgatan. De resterande två planen med lägenheter i träkonstruktion omsluter innergården. Även loftgångarna längst med innergården är av trä för att bevara den rena gestaltningen.

Grön innergård

Den gröna gården i hjärtat av byggnaden, vilket är taket till garaget, skapar en öppen innergård där boende har möjlighet till samvaro, lek, träning och rekreation. Ljuset når även gården via en öppning i fasaden där endast loftgångar passerar. Inomhus finns gemensamma utrymmen för de boenden att samtala och samtidigt uträtta vardagliga aktiviteter.

Sedumtak och solceller

På det gröna sedumtaket kan vi se ett stort antal solceller vilka bidrar till att minska energiförbrukningen från yttre energikällor. Den hållbara gestaltningen genomsyrar även lägenheter, allmänna ytor och loftgångar, då de till stor del består av trä och rena betongmaterial.

White Arkitekter

Fakta

AdressKopparbergsvägen, Lilla Nygatan
Hustyp och antal våningarPunkthus, 6 våningar, Svanenmärkt, Rökfritt hus
1 rum och kök34 st, 35 – 41 kvm, hyresnivå ej klart
2 rum och kök 10 st, 51 – 60 kvm, hyresnivå ej klart
3 rum och kök 10 st, 72 – 74 kvm, hyresnivå ej klart
Balkong och förrådInga balkonger, förråd finns
Parkeringar320 parkeringsplatser, ska tillgodose behov av parkeringar i närområdet
GårdenInnergård, miljöbod och cykelförråd
NärserviceVästerås city
KommunikationerCykelvägar, buss VL, centralstation och E18
ByggentreprenörAsplunds Bygg