Logotyp

Laddar innehåll...

Om vår uthyrning

Här får du på ett enkelt sätt veta hur du gör för att söka lägenhet hos oss. För att får hyra en bostad av Mimer måste du dessutom uppfylla ett antal krav. Du som har medicinska skäl kan få möjlighet till förtur.

Våra grundkrav för att hyra en lägenhet

Förtur – gäller enbart för medicinska skäl

Så här gör du för att söka lägenhet hos oss

1. Registrera dig som bostadssökande
Du kan ställa dig i vår bostadskö från året du fyller 16 år. Från den dag du registrerar dig samlar du köpoäng. Du hittar dina aktuella köpoäng när du loggar in på Mina sidor. För att stå som medsökande ska man leva under äktenskapsliknande förhållande med den huvudsökande.

Registrera dig

2. Sök och anmäl intresse för lediga lägenheter
Sök och anmäl intresse för lediga lägenheter, inklusive nyproduktion och nyrenoverade bostäder. Det gör du här på hemsidan.
Sök lediga lägenheter

Nyfiken på lägenheterna vi bygger och renoverar?
Våra nyproduktionsprojekt samt nyrenoverade lägenheter

3. Gå på visning
När du blir erbjuden att gå på visning har du vanligtvis 7 dagar på dig att titta på lägenheten och svara på erbjudandet. För att ha möjlighet att bli erbjuden kontraktet behöver du uppfylla våra grundkrav. Vi gör en kontroll av detta efter att erbjudandeomgången avslutats om det är du som blir aktuell för kontrakt.

Snabb inflytt och Korttidskontrakt

Det här gäller när du söker lägenhet hos oss

  • Du kan anmäla ditt intresse på max sju lägenheter åt gången.
  • Du kan tacka ja till flera erbjudanden. Om du blir erbjuden kontraktet kommer du att bli uppringd av oss.
  • Om du under en 30-dagarsperiod tackar nej till, eller inte svarar på, tre erbjudanden spärras du från att göra fler intresseanmälningar under 30 dagar.

Blir din ansökan spärrad kan du inte anmäla intresse på nya lägenheter under den perioden. Du behåller dina köpoäng, så länge du loggar in på Mina sidor minst en gång per år.

Välkommen som sökande och hyresgäst hos Mimer!