Logotyp

Laddar innehåll...

Välkommen till Lätt att leva 55+

Om du är 55 år eller över och inte har barn som bor hemma kan du bo i en Lätt att leva-lägenhet. Vi har 156 Lätt att leva-lägenheter, både i särskilda hus och i hus med andra lägenheter.

I Lätt att leva-hus finns ofta lokaler för gemensamma aktiviteter och på några ställen även övernattningsrum. För att hitta en ledig Lätt att leva-lägenhet går du till Lediga lägenheter och kollar bland de bostäder som är märkt med ikonen 55+.

Lediga Lätt att leva-bostäder syns på sidan Lediga lägenheter

Här finns Lätt att leva-lägenheterna

Ett bekvämt boende för framtiden

Det vi erbjuder är inte servicehus. Det finns varken matsal, personal eller vårdmöjligheter på plats. Däremot är lägenheter, hus och området omkring anpassat så att de passar för boende som har nya behov, till exempel har svårt att röra sig, behöver rollator eller rullstol. Det kan vara att lägenheten ligger i markplan, att det finns en rymlig hiss eller är nära till kommunikationer och service.

Plusval och Tillval – för ett bekvämare och förbättrat boende

Dessutom finns det ett antal tjänster som kan göra livet lite bekvämare. Se gärna vår sida om plusval och tillval, där har vi bland annat erbjudande om säkerhetsprodukter. Vi har också en samordnare som tillsammans med dig och dina grannar hittar på olika aktiviteter – om du vill.

Förbättra din lägenhet med hjälp av Plusval och Tillval

Extra tjänster som förenklar och ger tid

Vill du hellre ägna dig åt annat än att putsa fönster och städa? Då är hjälpen nära. Vi har förhandlat fram bra priser på flera tjänster, och med rutavdraget får du det ännu billigare. Med Mimerkortet finns, förutom bra priser för städhjälp, en mängd schysta erbjudanden.

Alla erbjudanden med Mimerkortet – för dig som bor hos Mimer

Lotta Andersson samordnar Lätt att leva 55+

Lotta Andersson är samordnare för Lätt att Leva 55+. Hon hjälper till att starta upp aktiviteter i huset tillsammans med hyresgästerna, men är också ansvarig för att vidareutveckla konceptet. Hör av dig till henne om du har idéer och synpunkter på Lätt att leva 55+.

Om du har andra frågor, till exempel om hur det går till att ställa sig i kö, kontakta vårt kundcenter.