Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Huset du bor i byggdes under mitten av 60-talet. Med tusentals duschar, diskar, tvättar och minst lika många spolningar i toaletten har rör och elledningar blivit gamla och slitna. Risken är att det blir vattenskador och/eller elfel i din lägenhet. Det är därför dags att bygga om ditt hus.

Aktuellt just nu

Nyckelutdelning Pettersbergsgatan 49–51

Onsdag 3 januari klockan 13–14.30 är du välkommen att hämta nycklarna till din nyrenoverade lägenhet. Du hittar oss utanför huset.

På plats visar vi upp huset och berättar om hur allt fungerar.

Välkommen hem!

Välkommen på drop in – för dig som har frågor om din flytt

Onsdag 29 november klockan 16–18 är du välkommen till ett drop in i Hyresgästföreningens lokal på Pettersbergsgatan 47.

Här svarar vi på alla frågor du kan ha som gäller din flytt och bokningar.

Vi hälsar på och tittar på din lägenhet

Fredag 15 december mellan klockan 9–12 går vi runt och stämmer av statusen/skicket på lägenheterna inför ombyggnationen. Då har du även chans att ställa frågor till oss gällande din flytt med mera.

Vi som besöker din lägenhet är projektledare, byggentreprenör, ombyggnadssamordnare och flyttfirman.

Om du inte kan vara med vid besöket går vi in med huvudnyckel, som vi tidigare meddelat via brev i din brevlåda. Om du har husdjur, eller inte vill att vi går in med huvudnyckel kontaktar du Mimers ombyggnadssamordnare Thommy på thommy.ombyggnation@mimer.nu eller 021-39 73 85 senast torsdag 14 december.

Grävarbeten startar måndag 13 november

Måndag 13 november startar markarbeten för fjärrvärme, samt dränering runt Pettersbergsgatan 47 A-B. Arbeten som innebär störande ljud startar tidigast klockan 8.

Du kommer kunna ta dig till och från din bostad som vanligt under arbetets gång.

3-månadersbroschyren, flyttfirma och färgval

Nu har vår ombyggnadskoordinator Renée delat ut 3-månadersbroschyren till dig och dina grannar på Pettersbergsgatan 43-47. Här kan du läsa om det som är bra att tänka på inför flytten till ditt tillfälliga boende. Spar broschyren och använd som en checklista.

Preliminärt flyttdatum har du fått i brevet om din tillfälliga lägenhet.

Flyttfirman M4 börjar inom kort boka tider utflytt.

Personalparkering på Pettersbergsgatan 47

Nu har vår entreprenör byggt en inhägnad parkering utanför Pettersbergsgatan 47. Parkeringen är endast till för entreprenörens personal.

Hyresgästgodkännande

Nu har vi fått in samtliga hyresgästgodkännanden inför ombyggnationen.

Projektplanen har delats ut

Nu har vi delat ut projektplanen till dig och dina grannar. I den kan du läsa om allt som vi planerar att göra i ombyggnationen. Du får även information om Hyresgästgodkännande och tillfälligt boende.

Tidplan

Ombyggnationen sker i två etapper och har följande preliminära byggstarter:

 • Etapp 1: Pettersbergsgatan 49–51 startar i början av april 2023
 • Etapp 2: Pettersbergsgatan 43–47 startar i februari 2024

Hyrorna klara

Hyrorna efter ombyggnationen är nu framförhandlade tillsammans med Hyresgästföreningen och din nya hyra är utskickad till dig.

Vad händer fram till ombyggnationen?

 • Drop in-tillfälle på området
 • Hyresgästgodkännande skickas ut
 • Drop in-tillfälle på området
 • Färgval till din lägenhet
 • Flytt till ditt tillfälliga boende

Röstningsresultat

Kök och badrum

Följande kök och badrum kommer du kunna välja mellan i din ombyggnation. Det går bra att kombinera de olika alternativen och till exempel välja kök Alternativ 2 och badrum Alternativ 6.

 • Alternativ 2
 • Alternativ 6
 • Alternativ 7

Trapphus

Följande trapphus är det som fick flest röster och det alternativet vi kommer använda i ombyggnationen:

 • Alternativ Smaragd

Utemiljön

Nedan tema är det alternativet som du och dina grannar tyckte bäst om från Röstningsbroschyren:

 • Naturtema

Röstningsbroschyr

I röstningsbroschyren hittade du 10 olika alternativ av kök och badrum. Här hade du möjligheten att rösta på tre olika alternativ. Du valde alltså till exempel Alternativ 1, 2 och 5 av kök och badrum. Vid det här tillfället gick det inte att kombinera de olika alternativen kök och badrum.

När röstningen nu är avslutad är det de tre alternativen av kök och badrum som fått flest röster, som du kommer kunna välja mellan lite längre fram i din ombyggnation. Då går det att kombinera om du till exempel vill ha köket i Alternativ 1 och badrummet i Alternativ 2 (om de var med bland de tre alternativen som blev framröstade vill säga).

Du kunde även rösta på färgsättningar av ditt trapphus, samt delar av utemiljön.

Du som angett en aktuell mejladress på Mina sidor hade även fått broschyren och en länk att rösta digitalt till din mejl. En röst per hushåll gällde.

Röstningen är nu avslutad.

Drop in

I januari träffades vi vid två tillfällen på Pettersbergstan 47 B. Där hade du möjlighet att ställa frågor till oss om röstningen och din ombyggnation.

En ny gemensam enkät med Hyresgästföreningen

Enkäten som skickades ut till alla boende på Bergatrollet ligger till grund för framtida hyresförhandling där vi i diskussionerna tar hänsyn till era svar och åsikter. Formuläret var en gemensam enkät från Mimer och Hyresgästföreningen.

Uppsagda lägenheter

När en lägenhet i ditt område från och med nu blir uppsagd, kommer den att hyras ut på ett så kallat ”korttidskontrakt”. Det innebär att en ny hyresgäst endast kommer att flytta dit fram till byggstarten. Därefter kommer ni som bor i Bergatrollet få använda lägenheterna med korttidskontrakt under tiden ombyggnationen pågår och ni inte kan bo kvar i er lägenhet.

Kommer hyran att höjas?

Vi fick en del frågor kring hyran när vi träffade er på Öppet hus. Din hyra kommer att höjas och är framförhandlad tillsammans med Hyresgästföreningen.

Hyran kommer höjas stegvis för nuvarande hyresgäster under sex år. Det innebär att din hyra ökar steg för steg till den nya hyresnivån. Vi börjar höja hyran när du har flyttat hem igen och renoveringen av din lägenhet är färdig.

Hur lång tid tar en ombyggnation?

Det tar ungefär 9–12 månader att utföra ombyggnationen i ditt hus och då går det inte att bo kvar i lägenheten. Har du eget tillfälligt boende under tiden för ombyggnationen bor du hyresfritt under ombyggnationen. Behöver du hjälp av oss att hitta tillfälligt boende så ordnar vi det.

Hur vill du bo efter ombyggnationen?

Vill du bo större eller mindre? I samband med ombyggnationen har du möjlighet att anmäla intresse om att byta till en större eller mindre lägenhet i området. Är du intresserad av ett lägenhetsbyte behöver du registrera en ansökan på Mina sidor. Om du redan står som sökande, kom ihåg att uppdatera dina uppgifter.

Kontakta oss gärna

I ditt tillfälliga boende och efter att du har flyttat tillbaka efter renoveringen, anmäler du fel och problem precis som vanligt till vår serviceanmälan på 021-39 70 00, eller via Mina sidor.

Porträtt Sarah Norström

Sarah

Distriktschef Allmänna frågor 021-39 00 63 sarah.norstrom@mimer.nu
Fredrik Nysjö

Fredrik

Biträdande distriktschef Allmänna frågor 021-39 72 60 fredrik.nysjo@mimer.nu
porträtt Angelica Vägemark

Angelica

Byggprojektledare Tekniska byggdetaljfrågor 021-39 73 91 angelica.ombyggnation@mimer.nu
Porträtt Thommy

Thommy

Ombyggnads-samordnare Tillfälligt boende och allmänna frågor 021-39 73 85 thommy.ombyggnation@mimer.nu
Porträtt Karin

Karin

Kundvärd För dig som vill eller ska byta lägenhet inom området 021-39 71 51 karin.ombyggnation@mimer.nu