Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Huset du bor i byggdes under mitten av 50-talet. Med tusentals duschar, diskar, tvättar och minst lika många spolningar i toaletten har rör och elledningar blivit gamla och slitna. Risken är att det blir vattenskador och/eller elfel i din lägenhet. Det är därför dags att bygga om ditt hus.

Aktuellt just nu

Vi har delat upp informationen om de olika etapperna på egna sidor. Klicka dig vidare för att läsa om just din ombyggnation.

Kolmilan
Kolaren

Byggetapper

Ombyggnationen kommer delas upp i två etapper.

Byggetapper för ombyggnationen är:

Etapp 1 – Kolmilan, jämna nummer
Etapp 2 – Kolaren, udda nummer

Klart med entreprenör

Totalbyggen är det byggföretag vi har anlitat till ombyggnationen av Kolmilan och Kolaren. Vi har startat upp arbetet med dem där vi tillsammans planerar utförandet av arbetet i detalj.

Därför behöver ditt hus byggas om

Huset du bor i byggdes under mitten av 50-talet. När en fastighet börjar närma sig 50 år är det dags för en mer omfattande renovering än bara det årliga underhållet. För att huset och lägenheterna ska hålla i många år till finns det därför mycket som är nödvändigt att göra.

Kunskap om våra fastigheter

Det har krävts många inventeringar och besiktningar för att ta reda på hur alla lägenheter ska renoveras.

En ny gemensam enkät med Hyresgästföreningen

En enkät där ni har fått fylla i era åsikter kring ombyggnationen har tidigare gått ut till er hyresgäster. Nu har vi, i samråd med Hyresgästföreningen, i stället kommit överens om att skapa en gemensam enkät som ska ligga till grund för framtida hyresförhandling där vi i diskussionerna tar hänsyn till era svar och åsikter. Tack för att du hjälpte oss och svarade på enkäten!

Kommer hyran att höjas?

Efter ombyggnationen blir din hyra högre. Hur mycket den höjs beror på renoveringens omfattning och hur hyresnivåerna ser ut för likvärdiga lägenheter i Västerås. När det är klart vilka åtgärder ombyggnationen ska omfatta förhandlar vi hyrorna med Hyresgästföreningen. Efter det får du veta din nya hyra.

Hur lång tid tar en ombyggnation?

Det tar ungefär 10 månader att utföra ombyggnationen i ditt hus. Ombyggnationen av din lägenhet beräknas ta 3–5 månader och då går det inte att bo kvar i lägenheten. Har du eget tillfälligt boende under tiden för ombyggnationen bor du hyresfritt under ombyggnationen. Behöver du hjälp av oss att hitta tillfälligt boende så ordnar vi det.

Hur vill du bo efter ombyggnationen?

Vill du bo större eller mindre? I samband med ombyggnationen har du möjlighet att anmäla intresse om att byta till en större eller mindre lägenhet i området. Är du intresserad av ett lägenhetsbyte behöver du registrera en ansökan på Mina sidor. Om du redan står som sökande, kom ihåg att uppdatera dina uppgifter.

Kontakta oss gärna

I ditt tillfälliga boende och efter att du har flyttat tillbaka efter renoveringen, anmäler du fel och problem precis som vanligt till Serviceanmälan.

Porträtt Katarina Sahlander

Katarina

Distriktschef Allmänna frågor 021-39 71 95 katarina.sahlander@mimer.nu

Claes

Biträdande distriktschef Allmänna frågor 021-39 72 43 claes.lindblom@mimer.nu
Porträtt av Mathias Savander

Mathias

Byggprojektledare Tekniska byggdetaljfrågor 021-39 83 80 mathias.ombyggnation@mimer.nu
Porträtt Thommy

Thommy

Ombyggnads-samordnare Tillfälligt boende och allmänna frågor 021-39 73 85 thommy.ombyggnation@mimer.nu
Porträtt Karin

Karin

Kundvärd För dig som vill eller ska byta lägenhet inom området 021-39 71 51 karin.ombyggnation@mimer.nu