När du flyttar in

Så har dagen kommit när du flyttar in i din Mimerlägenhet. Varmt välkommen! Som ny hyresgäst hos oss är det några saker du behöver göra.

All information om att bo hos Mimer finns här 

Kontrollera lås och nycklar

Du hämtar ut dina nycklar hos oss

För att minska smittspridningen av Covid-19 kommer har vi tillsvidare ha andra rutiner för nyckelhämtning och lämning i samband med in- och utflytt. Under vår nyhet ”Information om Coronaviruset – Covid 19” hittar du aktuella rutiner:

Information om Coronaviruset – Covid 19

Om du av någon anledning inte kan kvittera ut dina egna nycklar kan du fylla i en fullmakt och låta en annan person kvittera ut nycklarna åt dig.

Fullmakt för att kvittera ut nycklar (pdf)

Du ansvarar själv för alla nycklar

Du får minst tre originalnycklar till lägenheten, undantag är vissa studentlägenheter som bara har två nycklar. På lägenhetsnycklarna finns ett nummer. Kontrollera att alla lägenhetsnycklar som du fått har samma nummer.

Beroende på var du flyttar in kan du också få andra nycklar till tvättstuga, postbox, motorvärmare med mera.

Som hyresgäst är du själv ansvarig för att hålla ordning på nycklarna. Om du tappar bort en nyckel ska du anmäla det till Serviceanmälan.

Om du tar över nycklar direkt från den förre hyresgästen

Om du tar över nycklar direkt från den förre hyresgästen, kontrollera att du får rätt antal nycklar och att alla är nummerstämplade originalnycklar och inte kopior. Fyll i blanketten för nyckelkvittens. Du som ny hyresgäst ansvarar även för att godkänna städningen när nyckelbytet inte sker genom oss.

Nyckelkvittens mellan hyresgäster (pdf)

Om du gör ett bostadsbyte

Du och personen du byter lägenhet med kontrollerar och godkänner städningen i respektive lägenhet själva. Ni kan även boka en städkontroll av oss, men då måste båda lägenheterna vara helt tomma på saker vid det tillfället.

Kontrollera att besiktningsprotokollet stämmer

När den förra hyresgästen flyttade besiktigade vi lägenheten. Fel och skador som vi såg vid den besiktningen noterade vi i ett besiktningsprotokoll som du får när du flyttar in.

Läs besiktningsprotokollet och kontrollera att alla fel som vi hittade är åtgärdade när du flyttar in. Kontrollera också att det inte finns nya skador som vi kanske missade vid besiktningen.

Välkomstbesöket – en bra start i ditt nya boende

En kvartersvärd i det område du ska flytta till kommer kontakta dig och erbjuda ett välkomstbesök. På välkomstbesöket får du möjlighet att ställa frågor om lägenheten, huset och området som du bor i. Ni kan även gå igenom besiktningsprotokollet tillsammans. Då kan ni lösa eventuella problem snabbt och effektivt.

Just nu välkomstsamtal istället för välkomstbesök

På grund av Covid-19 sker samtliga välkomstbesök för tillfället digitalt. Vi ringer dig för att boka en telefontid istället.

Läs om brandsäkerhet

Du ska kunna vara trygg i ditt hem. Därför ska du ha rätt brandskydd och känna till hur du ska göra för att minska risken för bränder.

Viktigt om brandsäkerhet