Innan du flyttar in

När du har skrivit på ditt hyreskontrakt och ska flytta till en Mimerlägenhet är det dags att börja planera.

Skaffa avtal: el, telefon, bredband, tv, internet

När du flyttar måste du teckna nya avtal för olika tjänster som du behöver på den nya adressen, till exempel el, telefon, tv, bredband och internet. Ett elabonnemang måste du ha under hela kontraktstiden. Kontakta en elleverantör i god tid innan du flyttar in för att få mer information. Kom ihåg att avsluta dina gamla avtal på din förra adress.

Alla Mimers lägenheter är anslutna till Fibra, ett snabbt bredbandsnät som binder samman hela Västerås.

Information om bredband, internetabonnemang och tv

Anmäl till Skatteverket att du flyttar

Anmäl till Skatteverket att du ska flytta till en ny adress. Skatteverket ser till att din nya adress hamnar hos de flesta myndigheter, företag och viktiga samhällsorganisationer. Det är gratis att göra flyttanmälan via Skatteverket och du kan göra det direkt på:

www.skatteverket.se/flytta

Berätta för andra att du har ny adress

Alla får inte din nya adress via Skatteverket. Du måste själv se till att vänner och bekanta, föreningar, företag och så vidare får den.

Du kan också begära eftersändning av posten hos Svensk Adressändring, vilket kostar pengar.

Svensk Adressändring

Vi kontrollerar lägenheten innan du flyttar in

Lägenheten som du flyttar in i ska vara redo för dig, allt i lägenheten ska vara rent och helt. Därför besiktigar vi lägenheten innan du flyttar in.

Vi kontrollerar att allt i lägenheten är helt och i gott skick. Vi noterar skador och anmärkningar i ett besiktningsprotokoll, och vi ser till att laga det som behöver lagas. När du flyttar in får du en kopia på besiktningsprotokollet.

Om det är vi på Mimer som sköter nyckelbytet mellan dig och den tidigare hyresgästen kontrollerar vi också att lägenheten är ordentligt städad.

Hämta dina nycklar

Nycklarna till din lägenhet hämtar du på Mimers Kundcenter, Torggatan 4 efter klockan 12.00 första vardagen efter att ditt kontrakt börjar gälla. Om du av någon anledning inte kan kvittera ut dina egna nycklar kan du fylla i en fullmakt och låta en annan person kvittera ut nycklarna åt dig.

Fullmakt för att kvittera ut nycklar (PDF)

Du har väl koll på din hemförsäkring?

När du bor hos oss måste du ha en giltig hemförsäkring. Du väljer själv vilket försäkringsbolag du tecknar den hos. Det ger dig ett bra skydd när oturen är där.

Läs om hemförsäkring här