Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Under grillkvällen i augusti kom önskemål från flera hyresgäster om att Mimer skulle ta över ansvaret för yttre skötsel och vanlig förvaltning – något du och dina grannar ansvarar själva för idag.

För att eventuellt göra det behöver vi veta hur många av er som är intresserade av förslaget. Vi ber dig därför läsa igenom brevet och svara på det digitala formuläret senast torsdag 25 januari.

Du bor i ett boklok-koncept

Du bor i ett hus där du själv ansvarar för att utföra mindre reparationer, samt inköp av visst material till detta i din lägenhet. Du har även ett gemensamt ansvar tillsammans med dina grannar för att sköta om utemiljön på gemensamma ytor på Fatbursgatan 19–25. I gengäld har du en lägre hyra än om Mimer haft hela ansvaret för skötseln. Detta är ett koncept vi kallar BoKlok och gäller inte alla Mimers lägenheter.

Eftersom skötseln av utemiljön inte fungerat tillfredsställande bjöd vi in till en grillkväll efter sommaren. Då kom det in önskemål från flera hyresgäster om att Mimer skulle ta över hela ansvaret av skötseln. Vi lovade att undersöka vad det skulle innebära för er.

Om mimer tar över

Mimer sköter inte själva yttre skötsel av sina områden, utan köper in tjänsten på Vallby från Peab. Om Mimer övergår till ordinarie förvaltning av din lägenhet samt köper in yttre skötsel, innebär det en ökning av din hyra med 354 kronor per månad.

Vad ingår i yttre skötsel

Den yttre skötseln av gemensamma ytor som Mimer i sånt fall tar över, och som du och dina grannar ansvarar för i dagsläget är:

  • Snöskottning
  • Sandning
  • Gräsklippning
  • Buskklippning och bortforsling av trädgårdsavfall
  • Lövkrattning och lövupptagning samt bortforsling
  • Övrig nödvändig trädgårdsskötsel
  • Byte av säkringar och glödlampor (allmänna ytor)
  • Skötsel av miljöbod

Observera att detta endast gäller gemensamma ytor och utrymmen. Du ansvarar även fortsättningsvis för din egen entré och uteplats i anslutning till din lägenhet.

Idag ansvarar du även för att reparera och tillhandahålla med eget material för mindre reparationer i lägenheten. Även det tar Mimer över, men det finns fortfarande arbeten i din lägenhet som du ansvarar för själv, precis som alla hyresgäster hos Mimer. Det kan till exempel vara att göra rent golvbrunnen i ditt badrum eller köksfläkten/spiskåpan i köket.

Vill du att vi tar över?

Om majoriteten (minst 51 procent av hyresgästerna på Fatbursgatan 19–25) tackar ja kommer Mimer ta över ordinarie förvaltning och yttre skötsel mot en höjning av din hyra på 354 kronor per månad. Blir antal ja lägre sker ingen förändring.

Så svarar du

Du svarar genom att klicka dig vidare på och fylla i det digitala formuläret här nedanför och skicka in till oss senast torsdag 25 januari.

Svara på formuläret

Frågor?

Om du har frågor, eller inte kan fylla i formuläret digitalt, är du välkommen att kontakta mig på sarah.norstrom@mimer.nu eller 021-39 00 63.