Markarbete vid Rubingatan och Stångjärnsgatan 594-608

Arbetet med den nya parkering på Rubingatan har påbörjats och från nästa vecka kommer det bli intensivare. Vi har som mål att arbetet ska vara klart senast vecka 49.

Den nya parkeringen med infart från Rubingatan kommer att vara placerad i höjd med Stångjärnsgatan 594-608. Gröna Mimer-ytan flyttas och förses med nya möbler och bärbuskar. En ny grillplats med soffor, bord och belysning tillkommer vid grönytan intill, dvs. nära Stångjärnsgatan 588.

Häckarna mellan de privata uteplatserna och gångbanan på Stångjärnsgatan 594-608 byts ut till avenbokshäckar.

Inom ett par veckor kommer cykelbanan som går längs Rubingatan ledas förbi framför de boende på Stångjärnsgatan som ska få nya häckar. Detta kommer att pågå under cirka tre dagar.

Då tunga maskiner kommer befinna sig i området uppmanar vi er till försiktighet så ingen olycka sker.

Vi ska byta ditt låssytem

Systemet är fullt på Fyrbåksvägen 1–3 så vi behöver byta nycklar och cylinder till er lägenhet, förråd och övriga utrymmen. Det är slut på delningar så man kan inte göra nya cylindrar och nycklar, om hyresgästen tappar sina nycklar och vill ha ett cylinderbyte.

Så här går bytet till

Kvitteringen av nycklar kommer att ske i trapphuset på Fyrbåksvägen 1 och 3 den 12 oktober mellan kl. 16:00 – 18:00. Efter det datumet får ni kvittera ut nycklarna på Navets kundcenter under våra ordinarie öppettid, mån-tors kl. 10:00 -17:00 på Gasverksgatan 7. Tag med legitimation!

Om Du skickar ett ombud för att hämta nycklarna så måste ni skriva en fullmakt.

Vad behöver du göra

Du behöver kvittera ut dina nycklar före 20 oktober och meddela om du har fler än 3st nycklar. Kom ihåg att ha både den gamla nyckeln och den nya nyckeln kvar till att Protect you har bytt lås i alla allmänna utrymmen.

gå in med huvudnyckel

Protect you kommer att börja byta cylindrar under vecka 43. Dom börjar på Fyrbåksvägen 1-3 sen tar dom Fyrbåksvägen 14-16

Kontakta oss senast 19 oktober om du har husdjur eller inte vill att Protect you går in med huvudnyckel.

Har du Frågor?

Om du har frågor går det bra att kontakta vår områdessamordnare Claes Lindblom på  021-39 7243  eller claes.lindblom@mimer.nu

Går ej att anmäla felparkerade bilar för tillfället

På grund av tekniska problem hos Securitas går det just nu inte att anmäla felparkerade bilar.

Vi har kontakt med Securitas och de jobbar med att lösa problemet.

Uppdaterad:Vattenläcka Stångjärnsgatan & Välljärnsgatan

En akut vattenläcka har uppstått på Stångjärnsgatan 2–608, samt Välljärnsgatan 1–45 och arbetet kommer att pågå en längre tid.

En tillfällig lösning på vattenläckan är gjord i väntan på reservdelar. Ni kan nu använda vattnet som vanligt, men med lite sämre tryck.

Kundcenter stängt 8/10

8 oktober är kundcenter stängt på grund av utbildning. Vid akuta ärenden ringer du fastighetsjouren på 021-39 70 00.

Du kan göra serviceanmälningar via Mina sidor som vanligt. Har du övriga frågor kan du skicka dem via formuläret i den lila bubblan nere till höger på sidan.

Kontakta fastighetsjouren vid akuta ärenden

Vid akuta ärenden ringer när Mimer är stängt ringer du fastighetsjouren på 021-39 70 00.

Vad är ett akut ärende?

Kontakta till exempel Fastighetsjouren om:

  • det rinner mycket vatten från från ett rör som gått sönder
  • det är stopp i avloppet, vattnet stiger och det finns risk för vattenskada
  • en elledning har gått sönder lägenheten eller trappuppgången är helt strömlös och det finns risk att någon skadas
  • en glasruta är krossad och det finns risk att någon skadas eller att det blir inbrott
  • du har låst dig ute eller tappat bort nycklarna och behöver en låsöppning

Vi ska renovera din miljöbod kvarteret Kåre

Vi vet att det är bekymmer med sortering av sopor och ordningen i Miljöboden där du bor. Nu vill vi att vi hjälps åt att göra ett bra jobb tillsammans!

Vi gör fint i din miljöbod

Inom kort målar vi om, städar och sätter upp nya skyltar i miljöboden i ditt område. Vi måste därför stänga din Miljöbod under en tid. Du kan se här när det kommer att ske:

Mimergatan 3   Stängd 6 oktober till 25 oktober

När din bod är stängd slänger du alla dina sopor i sopkärl som står i närheten av Miljöboden.

Vi knackar inte på

I vanliga fall brukar vi knacka dörr i området efter en Miljöbodsrenovering och berätta om hur viktigt det är att sortera sina sopor rätt – både för miljön och plånboken.

Med anledning av rådande pandemi har vi valt att skjuta dörrknackningen på framtiden. I samband med att din Miljöbod öppnar igen kommer du istället att få information om sopsortering i din brevlåda.

Trygghetsvandring på Vallby

Onsdagen den 6 oktober klockan 19:00-20:00 bjuder Vallby fritidsgård och Västerås in till trygghetsvandring på Vallby.

Syftet med trygghetsvandringen är att öka tryggheten i området. Fler vuxna utomhus kvällstid bidrar till en lugnare miljö. Här kan också givande möten mellan ungdomar och vuxna växa fram och vi kan på så sätt skapa en positiv känsla av samhörighet.

Vi möts upp utanför Vallby fritidsgård, som har sina lokaler i Paletten på Allmogeplatsen 37.

Trygghetsvandringen sker utomhus runt om på Vallby.
Välkommen!

Arbete vid Rubingatan med start 29 september

Från och med 29 september och en vecka framöver så kommer Mälarenergi att behöva schakta och gräva bort en fjärrvärmekammare på den blivande parkeringen vid Rubingatan. Själva arbetet kommer att utföras innanför redan avspärrat arbetsområde vid Skanskas bodetablering men ev. transporter till och från arbetsområdet kan behöva utföras via Mimers fastighet vid Välljärnsgatan 45.

Ytan kommer att bearbetas av grävmaskiner för att förbereda ytan, anlägga brunnar och avloppsrör för dagvattenhantering, samt fylla upp ytan med nya massor/grus.

Lastbilar kommer att åka till och från med div. massor/grus. De nya massorna kommer att behöva vibreras/packas med vibb. Kantsten och utrustning kommer att monteras och gjutas på plats och nya planteringsytor kommer att anordnas. Till sist kommer ytan att asfalteras och linjemålas.

Vi renoverar tvättstugan på säbygatan 5

Under vecka 39 kommer vår entreprenör Totalbyggen påbörja arbetet med att renovera tvättstugan på Säbygatan 5. Arbetet beräknas vara klart Vecka 42. Tvättstugan är stängd under tiden arbetet pågår.

Vad innebär arbetet?

Tvättstugan kommer att byggas om och yteffektiviseras. Väggarna kommer att målas och golvet bytas ut. Vi kommer dessutom installera nya tvättmaskiner och torktumlare.

Tvättmaskinerna kommer att bli självdoserande. Det innebär att du inte fyller på tvätt- och sköljmedel själv, det sköter maskinerna åt dig. De nya maskinerna är miljövänligare, drar mindre el och hålls rena och fräscha längre då självdoseringen gör att inga tvätt- och sköljmedelsrester ligger kvar i och på maskinerna.

När din tvättstuga öppnar igen kommer Mimer stå för ditt tvätt- och sköljmedel – helt utan extra kostnad. Tvättmedlet är allergivänligt och Svanenmärkt och du kan enkelt välja bort sköljmedel när du tvättar.

Vad behöver du göra?

Under tiden arbetet pågår går det inte att boka eller använda tvättstugan. Om du behöver tvätta har du istället tillgång till tvättstugan på Säbygatan 3. Den bokar du som vanligt via Mina sidor eller direkt vid bokningstavlan utanför aktuell tvättstuga, mellan 24/9 – 24/10.

Har du Frågor?

Om du har frågor går det bra att kontakta vår projektledare Kenth Fransson på 021-39 70 12  kenth.fransson@mimer.nu, eller områdessamordnare Claes Lindblom på 021-39 72 43 claes.lindblom@mimer.nu